HOW – Hotel Operations Weekend

Istaknuti sudionici hotelskih operacija iz europskih turističkih i hotelskih kompanija za mjesec dana stižu u Poreč

Svega mjesec dana dijeli nas od novog izdanja HOW (Hotel Operations Weekend)Festivala koji će se ove godine od 16. do 18. listopada održati u Poreču i ponovno okupitibrojne međunarodne i regionalne stručnjake iz hotelijerstva i povezanih industrija. Sad je već potvrđena većina panelista koji će u Poreču predstaviti međunarodne trendove u hotelskim operacijama i pokazati primjere dobre prakse, olakšati implementaciju novih proizvoda, ali i povezati sve posjetitelje i stručnjake iz industrije.

Među njima su i Marko Lukičić, član uprave Jadranka d.d i suosnivač Acquianta, direktor Promosapiensa Dalibor Šumiga, direktorica domaćinstva u Saint Tenu Adriana Dokmanović i Peter Palicz, generalni direktor u KviHotelu. Njihova očekivanja od ovogodišnjeg HOW festivala su uglavnom ista:nova kvalitetna poznanstava i sudjelovanje u zanimljivim raspravama o budućnosti industrije.

A teme kojima će se konferencija baviti su, među ostalim: općeniti globalni trendovi u hotelskim operacijama, digitalizacija industrije, profitabilnost operacija i kako spašavati planetu, a istovremeno davati dodanu vrijednost gostu.

Zadnjih desetak godina tehnološki je napredak u segmentu informacijskih tehnologija bio izrazito dinamičan. Došlo je do zrelosti i komercijalizacije tehnologija poput umjetne inteligencije, glasovne tehnologije, robotike i drugih. Danas se te tehnologije koriste u brojnim industrijama poput automobilističke industrije, financijske, medijske… Možda je vrijeme da se razmotri kako te tehnologije možemo upotrijebiti da bismo gostima pružili još višu kvalitetu i bolje iskustvo, a hotelima još bolju operativnu i troškovnu učinkovitost. O tome bih volio razgovarati“, najavio je Lukičić iz Jadranke. Panelist na temu uloge digitalnog marketinga u turizmu bit će Šumiga iz Promosapiensa, prve bihevioralne agencije. „Pokušat ću dati svoj doprinos temi sa stajališta bihevioralnog marketinga i potrošačke psihologije i baš se veselim diskusiji s kolegama iz branše“, rekao je uoči konferencije.

U Poreč stiže i direktorica održivog poslovanja tvrtke BC Hospitality Group Mireille Jakobsen, zatim Robert Kimpton, član globalnog hotelskog tima u Schneider Electricu, odgovoran za globalne hotelske inovacije, marketing i hotelske strategije te Luc Gesvert, glavni direktor za Istočnu Europu,  AccorHotels. Također, svoje sudjelovanje potvrdili su i Cahit Sahin, generalni direktor Montgomerie Maxx Royal Golf Cluba iz Turske, Regis Morin, direktor upravljanja prihodima Queensway Grupe, Katarina Larisa Ham, osnivačica i vlasnica licence Quintessentially Adriatic, jedinog globalnog luksuznog lifestyle concierga i brojni drugi.

U prve dvije godine Festival je okupio više od 1000 sudionika, većinom direktore hotela, direktore operacija te voditelje hotelskih odjela. A do sada je održano 44 panela s čak 106 panelista. Većina sudionika slaže se kako je upravo HOW vodeće mjesto okupljanja hotelijera srednjeg menadžmenta te jedinstvena prilika za raspravu o konkretnim elementima uspješnog poslovanja hotelske industrije. S obzirom na izazovnu godinu, ovogodišnji HOW idealno je mjesto za analizu dosadašnjih iskustva i razmjenu ideja za budućnost.

Više informacija o HOW Festivalu dostupno je na službenoj web stranici – howfestival.com putem koje se mogu naručiti kotizacije za ovogodišnji festival. Danas je ujedno i zadnji dan za kupovinu promotivnog paketa kotizacija u kojem je za plaćenih pet kotizacija, jedna gratis.