WEINrauch – za putnike sa stilom

 Čisti zen! Tako izgleda ladanje u kući za odmor Weinrauch, jer kako drugačije nazvati opuštanje u bajkovitom okruženju voćnjaka i vinograda i to u srcu Iloka.

Šetnja dvorištem, odmor u hladovini, ukusne voćke tek ubrane sa stabala, grožđe iz mini vinograda, a u predvečerje čaša vrhunskog vina na  zatvorenom trijemu ili  – kako bi to Srijemci rekli – ganku, zvuči kao savršena antistresna terapija.

Sjajno očuvani dijelovi namještaja poput stolaca s balusterskim nogicama i pačetvorinastim naslonima i sjedalima od prešane ornamentirane kože, kao i stil gradnje, upućuju da je ova prostrana iločka kuća građena početkom 20 stoljeća. S velikim  dnevnim boravkom, dvije spavaće sobe i bogatom bibliotekom koja će biti omiljeno mjesto booklovera i gostiju u potrazi za digitalnim detoksom, može primiti maksimalno osam osoba. Da su Weinrauchovi bili vrlo imućna građanska obitelj, potvrđuju i nekadašnje vincilirske prostorije za sluge, ali i kvelbovani podrum u kojem se čuvalo hvaljeno vino iz srijemskih vinograda.

„U uređenju interijera spojili smo retro elemente poput starih podova, vintage namještaja i originalnih drvenih vrata sa zahtjevima modernih putnika. Uređivali smo dio po dio s puno ljubavi i želje da se u njoj gosti potpuno opuste i osjećaju kao kod kuće te dožive mir, tišinu, ljepotu i bogatstvo Iloka“, kaže Vlatko Matković, vlasnik kuće, inače rođeni Iločani s adresom u Vinkovcima. Emotivno je povezan s kućom koju je dobio u nasljedstvo, a u uspomenu na njezine vlasnike Gabrijela i Aleksandrinu – koje je od milja zvao čika Gavro i teta Alica, dao joj je ime Weinrauch.

„Kada smo krenuli u obnovu kuće, vizija nam je bila da u njoj uživaju i Iločani. Vjerujemo da će Kuća Weinrauch postati butik mjesto u kojem će se održavati ekskluzivna događanja poput degustacija vina, finih večera, koncerata, predstava… Prvo takvo „Red WEINrauch venue“, organiziramo u suradnji s vinarijom Trs, Hotelom Dunav i TZ grada Iloka, u nedjelju, 1. rujna, u 19 sati, u okviru 52. Iločke berbe grožđa. Po simboličnoj cijeni od 30 kuna, ljubitelji crnih vina, finih zalogaja i dobre glazbe, uživat će u jedinstvenom ambijentu u kojem je nekada uživala i poznata iločka obitelj“, istaknuo je Matković.