”KLARA” – DIV GRUPA proširuje poslovanje u sektoru putničkih krstarenja

DIV Grupa proširuje poslovanje u sektoru putničkih krstarenja kroz tvrtku DIV Cruises d.o.o. u vlasništvu Brodosplita i koja upravlja flotom brodova kao agent za njihovo korištenje.

Tvrtka se orijentirala ka projektima i proizvodima koji donose veću dodanu vrijednost tako da raspolaže sa svojom flotom brodova čijim korištenjem tj. charterom se nadopunjuje poslovanje.

Jučer je obavljena primopredaja motornog jedrenjaka s tri jarbola imena ‘Klara’, ugovorenog za vlastitu brodarsku tvrtku Brodosplit-Plovidbu d.o.o.

Motorni jedrenjak tzv. trojarbolna škuna dužine je 63,95 metara, širine 10 metara i visine do glavne palube 5,35 metara. U 18 dvokrevetnih luksuzno uređenih kabina smješteno je 36 putnika, a opslužuje ih 9 članova posade. Na jedrenjaku se vijori hrvatska zastava i ima klasu putničkih brodova neograničene plovidbe po svim morima svijeta te će tijekom domaće turističke sezone plovili Jadranskim morem, a prve putnike primit će u subotu u Dubrovniku. Plovit će i obalama Italije, Slovenije, Crne Gore, Albanije i Grčke, a van sezone Karipskim otočjem i drugim turističkim destinacijama.

Kao nova brodarska kompanija želimo promovirati hrvatski proizvod i povezati domaće tržište. Htjeli bi spojiti cijelu Hrvatsku tako da ponuda u jelovniku uključuje izvrsna i izvorna hrvatska jela i proizvode. Ovo je jedinstven poslovni početak u Hrvatskoj, a naša vizija je da DIV Cruises s lokalnom zajednicom ponudi tržištu poseban, unikatan i drugačiji proizvod” naglasio je Tomislav Debeljak, predsjednik Uprave Brodosplita.

U pet godina uloženo je preko 100 milijuna kuna u sredstva rada i preko 400 milijuna kuna u vlastitu flotu.