S obzirom na to da tri četvrtine ljubitelja kave u svijetu u njoj uživa ispijajući je s mlijekom – Nespresso, lider u doziranoj kavi, predstavio je svoje najnovije mješavine, posebno osmišljene kako bi se pile s mlijekom. U potpuno novom pristupu miješanja kave, Nespresso je proveo šest godina proučavajući interakciju između kave i mlijeka, kako bi razvio liniju kava koje se piju s mlijekom, BARISTA CREATIONS. Razvojni tim kompanije Nespresso eksperimentirao je sa 18 porijekla kave iz cijelog svijeta, fokusirajući se na tehnike prženja i mljevenja, kako bi usavršio kavu s mlijekom koju možete napraviti kod kuće, koristeći Nespresso aparate s dodatkom za mlijeko.

Stvaranje mješavine

– Putovanje ka pronalaženju savršeno uravnotežene kave s mlijekom inspirirano je znanjem profesionalnih barista, i istraživanjem koja su to su očekivanja i motivacija naših potrošača da piju kavu s mlijekom,  rekao je Carsten Raatzsch, direktor kave u Nespressu dodajući:

– Stoga su naši stručnjaci za kavu konzultirali potrošače i nismo bili iznenađeni saznanjem da imaju različite preferencije i načine konzumiranja kave s mlijekom. Tek nakon što smo stekli potpuno razumijevanje, uzimajući u obzir raznolikost odgovora, počeli smo razvijati naše nove mješavine, koje su posebno kreirane da bi se konzumirale s mlijekom. Naš tim, sastavljen od eksperata za prženje kave, stručnjaka za senzornu analizu, profesionalnih barista, znanstvenika i inženjera iz područja hrane, krenuo je na ovo putovanje istražujući interakciju kave i mlijeka, kako bismo stvorili najbolju mješavinu kave koja će se piti s mlijekom.

Od 18 različitih porijekla kave, testirano je oko 20.000 cappuccina i proizvedeno je više od 120 prototipova kave. Kroz sofisticirana ispitivanja, stručnjaci su pomaknuli granice prženja i mljevenja kako bi pronašli ključne atribute za mješavinu kave koja se pije s mlijekom. Rezultat je nova stalna linija Nespresso kava, BARISTA CREATIONS, specijalno dizajnirana za kavu s mlijekom.

BARISTA CREATIONS: nova stalna linija kava

Oni koji u svojoj šalici kave s mlijekom traže gorčinu, kiselost, tijelo, odvažne ukuse i aromu sad sve to mogu pronaći u Nespresso liniji BARISTA CREATIONS. Kako bi zadovoljila svačiji ukus, svaka kreacija razvijena je zbog svog jedinstvenog kombiniranja s mlijekom. Od malog cortada do većih cappuccina, od svake od ovih kava mogu se kreirati različiti napitci.

Linija je temeljno testirana kako bi se osiguralo da se svaki put kreira savršeni napitak s mlijekom za svačiji ukus. Također se mogu kombinirati s mliječnim alternativama na biljnoj bazi, kao što su zobeno ili sojino mlijeko. Tako da svaki ljubitelj kave sada može izraziti svoju kreativnost i postati sam svoj barista čak i kod kuće.

Originalna linija kava BARISTA CREATIONS

– Chiaro (što znači “svijetlo” na talijanskom) – inspirirana baristama iz Brooklyna, Chiaro je za nježne i slatke kave i napitke s mlijekom. Vrlo svijetlo pržena, kada joj se doda mlijeko ima slatke note karamele i biskvita. Prepustite se slatkom cappuccinu

– Scuro (što znači “tamno” na talijanskom) – inspirirana baristama iz Melbournea, Scuro je za savršen balans mlijeka i prženih nota kave. Njen profil je intenzivan, pržen i dobro ujednačen kada joj se doda mlijeko. Obavezno kreirajte Intenso cappuccino

– Corto (što znači “kratak” na talijanskom) – inspirirana španjolskim baristama, Corto ima snažan okus i sirupastu teksturu za napitke s malo mlijeka. Mješavina je veoma tamna, začinjena i intenzivno pržena kada se pije s mlijekom. Idealno za tradicionalni španjolski cortado

Nespresso aparati s dodatkom za mlijeko: za sve vaše napitke od kave i mlijeka

Nova stalna linija kave savršena je za Nespresso aparate s dodatkom za mlijeko koji su dizajnirani kako bi vam otkrili iskustvo u uživanju kave s mlijekom.

Nespresso Latissima aparat omogućit će vam da veoma lako uživate u mnogim odličnim napitcima od kave i mlijeka iz udobnosti vašeg doma, jednostavnim dodirom gumba. S Nespressovom ekspertizom kave i aparatima s venturi sistemom, ljubitelji kave s mlijekom dobit će savršenu pjenu za sve omiljene napitke.