PUTEVIMA ROVINJSKIH DELICIJA

U Rovinju počinje gourmet event posvećen autohtonim istarskim delicijama

 

Svi gurmani i ljubitelji autohtonih istarskih delicija te vrhunskih domaćih vina i ove će godine u sklopu gourmet eventa Putevima rovinjskih delicija uživati u specijalitetima koje će za njih pripremiti vrhunski chefovi dvanaest rovinjskih restorana.

Naime, od 6. do 13. travnja održat će se 15. izdanje ove zanimljive gourmet priče u organizaciji Udruženja obrtnika Rovinja te uz podršku Turističke zajednice grada Rovinja i turističke kompanije Maistra.

Tako će svi posjetitelji po promotivnim cijenama, u restoranima Brancin da Nino, Graciano, Sidro, Fortuna, Dream, Lovor, La Perla, Calisona, Santa Roma, zalogajnici Volley Ferata, konobi Veli Jože, Steak house&pub Istriano, moći birati između ribljeg i mesnog menija s naglaskom na sezonalnost i autohtonost namirnica.

Kako uz dobar zalogaj ne može izostati i dobra kapljica vina, posjetitelji će u sklopu menija kušati i vrhunska vina poznatih rovinjskih vinara. Uz uživanje u sjajnoj hrani, bit će to prilika i za uživanje u istarskim ljepotama u proljetnom izdanju.

Putevima rovinjskih delicijaima za cilj predstavitiautohtone rovinjske i istarske specijalitetestranim, ali i domaćim gostima te dodatno ojačati poziciju Rovinja i Istre kao vrhunske gourmet destinacije. Kao i ostali eventi koji se tijekom godine organiziraju na ovom području i ovo događanje obogaćuje ponudu destinacije te predstavlja snažan motiv dolaska turista u pred i posezoni.