Jedan od najprestižnijih globalnih evenata opet okupio svjetsku poslovnu elitu u Istri

Vinarija Rossi i ove je godine bila domaćin ekskluzivnog eventa Legendary Moments by BMW. VIP gosti iz čitavog svijeta u potpunoj su diskreciji desetak dana uživali u vinskoj oazi u Bajkinima

Polijetanjem posljednjeg helikoptera s heliodroma vinarije Rossi prošlog je vikenda završen desetodnevni event Legendary Moments by BMW. Nakon iznimno uspješnog prošlogodišnjeg eventa ova nagrađivana istarska vinarija smještena u Bajkinima pored Vižinade ponovo je odabrana za domaćina najekskluzivnijeg događaja u autoindustriji.

VIP gosti, poslovni partneri iz regije, poklonici globalnog brenda BMW, njih više od 200 posljednjih desetak dana uživali su u istraživanju Istre u omiljenoj marci automobila, a početna i završna postaja za BMW M program bila je poznata istarska vinarija.

Tamo su se na brijegu iznad Mirne nakon vožnje istarskim pejzažima gosti opuštali uz probrane lokalne specijalitete sljubljene s Rossi vinima i koktelima s Rossi destilatima. Službeno vino eventa bila je elegantna i kompleksna Templara, novi moćni single vineyard od malvazije istarske iz 2022., premium vino stvoreno za užitke.

Nakon prvog iznimno uspješnog eventa prošlog svibnja, u vinariji Rossi je i početkom studenog organizirano regionalno predstavljanje novinarima i influencerima novih modela BMW-a. Globalni brend za ovakve evente traži nove, atraktivne lokacije koje udovoljavaju visokim standardima i mogu ponuditi autentične doživljaje s potrebnom dozom luksuza. Sve to ima vinarija Rossi.

 

„Za evente ovakvog tipa iznimno je važna diskrecija, biraju se mjesta, daleko od gradske vreve, no dobre prometne povezanosti. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, ali i samoj poziciji naše vinarije u pitoresknom istarskom selu uspješno smo odgovorili na taj zahtjev na zadovoljstvo i BMW-a i njihovih gostiju. U prilog nam ide i činjenica da smo prvi izgradili i helidromom pa ste za čas u Bajkinima iz bilo kojeg grada u Europi“, ističe Filip Rossi, koji s braćom Lukom i Markom vodi obiteljsku vinariju poznatu po tradiciji dugoj čak pet generacija.

Filip je najavio i veliku novost u vinariji vezanu uz heli turizam. Uskoro će svi koji to žele moći u Bajkine na degustaciju helikopterom.