Weekend Food Festival otvara vruće teme i traži odgovore na aktualne izazove 

  Rovinj će po treći put biti mjesto okupljanja stručnjaka i ljubitelja gastronomije u najširem smislu te riječi te će u vikendu od 19. do 21. travnja otvoriti niz aktualnih i vrućih tema i usredotočiti se na izazove s kojima se susreće gastronomska scena, kao i na definiranje putokaza koji mogu doprinijeti njezinoj kvaliteti. Tako će paneli „Dvadeset godina na vrhu“ i „Mogu li fine dining restorani biti profitabilni“ odgovoriti na pitanje kako opstati, ali u potpuno drugačijim okolnostima, dok će o sve većem problemu kvalitetne usluge biti riječi na panelu „Njegovo veličanstvo konobar“.

Ovogodišnji program Weekend Food Festivala će istražiti i koliko dobro i kvalitetno zaista jedemo te zašto ignoriramo važnost dobrih tradicionalnih restorana, ali i “Zašto Slovenci to rade bolje?”.

Među najavljenim govornicima ističe se  Alejandro Serrano, najmlađi chef i vlasnik istoimenog španjolskog restorana kojem je u svojoj 24. godini donio Michelinovu zvjezdicu i kojega je Forbes smjestio na prestižnu ljestvicu „30 ispod 30“. U rovinjsku staru Tvornicu duhana stiže i Maria Paola Gabusi, jedna od najvećih talijanskih stručnjaka za maslinovo ulje i predsjednica Udruge O’Live & Italy Cultural Association, kao i neki od najistaknutijih slovenskih chefova, među kojima su  Janez Bratovž i Jure Tomič. Treći Weekend Food Festival neće propustiti ni uvijek intrigantni Ribarev sin David Skoko, popularni chef Mate Janković, ali i Hrvoje Zirojević, jedna od najzanimljivijih hrvatskih chefica Marina Gaši i niz drugih atraktivnih gastro imena.

Uz brojne chefove i stručnjake iz područja hrane, pića, ugostiteljstva, retaila i hotelijerstva u programu, Weekend Food Festival obilježit će i još bolja gastronomska ponuda. Najveća novost je Weekend Food Market s jedinstvenom ponudom i posebnim naglaskom na promociju lokalnih specijaliteta i autohtonih jela. Upravo će taj dio festivala biti otvoren za posjetitelje koji žele uživati u gastronomskoj ponudi, dok će festivalske kotizacije trebati svi oni koji će slušati predavanja i sudjelovati na radionicama.

Tako Weekend Food Festival predstavlja jedinstveno gastronomsko događanje, koje je ujedno i platforma za sve one koji dijele strast prema okusima i doživljajima, ali i žele priliku za povezivanje, educiranje i razmjenu iskustava i stvaranje poslovnih prilika, što je značajno i za predstavnike FMCG & retail sektora. I ove godine na festivalu će prisustvovati brojni proizvođači i brendovi iz regije, a priliku za prezentaciju iskoristit će i manje, lokalne tvrtke. Na Weekend Food Festivalu održat će se i deveta po redu Zlatna košarica – svečana dodjela nagrada za najbolja ostvarenja u industriji robe široke potrošnje s ciljem davanja priznanja iznimnim dostignućima u sektoru.

Domaćin i partner ovog jedinstvenog regionalnog food festivala i ove godine je Maistra. Zato već sada planirajte biti u Rovinju od 19. do 21. travnja i zajedno istražimo, uživajmo i povežimo se u čaroliji gastronomije. Ulaznice osigurajte na službenoj web stranici  www.weeekendfoodfestival.com, a sve novosti možete pratiti i na službenim FB i IG kanalima.