Kristijan Harjač – najbolji sommelier Hrvatske

 U finalu se natjecao protiv istaknutih sommeliera  Ivana Juga suvlasnika restorana Noele u Zagrebu, koji je osvojio drugo mjesto, te Monike Neral, vlasnice obrta VINNER iz Rijeke, koja je zauzela treće mjesto

 Sommelier Kristijan Harjač,iz rovinjskog restorana Agli Amici proglašen je najboljim na 26. prvenstvu sommeliera Hrvatske koje je, u organizaciji Hrvatskog sommelier kluba i pod pokroviteljstvom HTZ-a, održano 6. i 7. studenog u zagrebačkom hotelu Zonar. Ovo prestižno natjecanje okupilo je dvadeset i četiri talentirana sommeliera iz renomiranih hrvatskih restorana, hotela i vinarija, a oni su u dva dana natjecanja pokazali sve što znaju o vinima, povezivanju vina i jela, ali i općenito o kulturi stola.

Ovim naslovomKristijan Harjač stekao je čast predstavljati Hrvatsku na europskom prvenstvu sommeliera, ASI Contest of the Best Sommelier of Europe & Africa,koje će se održati iduće godine u Beogradu. U finalu se natjecao protiv istaknutih sommeliera Ivana Juga suvlasnika restorana Noele u Zagrebu, koji je osvojio drugo mjesto, te Monike Neral, vlasnice obrta VINNER iz Rijeke, koja je zauzela treće mjesto.

Kroz Hrvatski sommelier klub, trudimo se ne samo unaprijediti struku sommeliera u Hrvatskoj, već i oblikovati budućnost vrhunske ugostiteljske ponude u našoj zemlji. Ponosni smo na postignuća naših sommeliera koji podižu ukupnu kulturu stola u Hrvatskoj na jednu višu razinu. U današnjem ugostiteljstvu, ali i ukupnoj turističkoj ponudi ima sve manje mjesta za prosječnost, a sommelier je osoba koja može podići kvalitetu iskustva za goste na višu razinu”, istaknuo je Veljko Ostojić, predsjednik Hrvatskog sommelier kluba, koji je finalistima i uručio nagrade.

Organiziranjem prestižnih događanja, Hrvatski sommelier klub kontinuirano se radi na unapređenju znanja, vještina i stručnosti članova, čime se osigurava da naši sommelieri budu u korak s globalnim trendovima i standardima. Ovaj napor također doprinosi ugledu Hrvatske kao vrhunske gastronomske destinacije. Od 1994. godine, Hrvatski sommelier klub je član Svjetskog udruženja sommeliera (L’Association de la Sommelierie Internationale – ASI), što dodatno potvrđuje posvećenost unaprjeđenju struke i promociji vinske kulture. Udruga danas broji 500-tinjak članova.