Aurin zlatni Limoncello

Osvježavajući miris limuna, raskošan okus koji baršunastim dodirom miluje osjetilne pupoljke te sunčani tonovi koji proizlaze iz njegove boje, Aurinom Limoncellu daruju sve potrebne karakteristike da od kad je predstavljen na tržištu, očarava i ljubitelje voćnih likera, ali i struku na prestižnim svjetskim natjecanjima. U ovoj godini osvojio je već četiri svjetske zlatne medalje! Posljednja osvojena nedavno je pristigla s natjecanja ‘Frankfurt International Trophy’ na kojoj je Limoncello osvojio Grand gold medalju, veliko zlato koje osvajaju samo oni uzorci čiji je broj bodova veći od 90. Zlatna je medalja Aurinom Limoncellu dodijeljena i na natjecanju ‘Concours International de Lyon’, a na britanskom natjecanju ‘World Spirits Award 2023’ Limoncello je osvojio dvostruku zlatnu medalju i proglašen je najboljim likerom godine.

Navedena priznanja zasigurno su rezultat i potpuno prirodne proizvodnje. U obiteljskoj destileriji Aura Limoncello proizvode od kore ekoloških limuna koja se macerira u žitnom destilatu. Poslužuje se kao digestive rashlađen od -4 do +5 °C  ili u osvježavajućem spritzu za koji vam donosimo i recept:

AURA LIMONCELLO SPRITZ

Sastojci:

Led

40 ml Aura Limoncello

50 ml pjenušavo vino

100 ml mineralna voda

Kriška limuna

 

Posluživanje:

Ako koristite led odaberite široke, visoke čaše za vino, a ako preferirate ohlađene čaše sjajno će poslužiti one za pjenušac. Dodajte sastojke kako je navedeno, pomiješajte barskom žlicom kako bi se svi sastojci u spritzu sljubili, pa ukrasite kriškom limuna. Živjeli!