Održan jubilarni PINK DAY Zagreb

U subotu 22. travnja u zagrebačkoj Laubi: kući za ljude i umjetnost sve je bilo ružičasto.  Održano je deseto izdanje jedinstvenog festivala posvećenog rosé vinu, za koji pokretačica Sanja Muzaferija uvijek kaže da je to ujedno i proslava proljeća, optimizma i nježne, ženstvene energije uz lagana vina. U Laubi se povodom Festivala PINK DAY Zagreb ponovno okupio veliki broj znalaca, profesionalaca, ljubitelja i ljubiteljica vina, posjetitelja koji su odjeveni u ružičasto bili željni druženja, proslave proljeća, optimizma, visoke estetike, odličnih ulja ali ponajprije: izvrsnih ružičastih vina Hrvatske, Slovenije, Italije, Francuske, SAD-a…

PINK DAY Zagreb spaja zabavu, nježna vina i edukativne sadržaje; okuplja vinske znalce i profesionalce i znalce, ali i „obične“ ljubitelje ovih finih ružičastih vina idealnih za toplije dane. Osim što je festival roséa, PINK DAY Zagreb je i svojevrsna posveta ženskoj energiji i ljepoti života; lepršava svečanost ružičastog pogleda na svijet.Jer rosé i jest upravo takav: vedar! Tijekom posljednjih deset godina Festival se etablirao zbog edukativnih sadržaja, razmjene iskustava izlagača, veselog i optimističnog ozračja a dosljedno je promovirao umjerenu, ženstvenu konzumaciju vina te, prema priznanju samih vinara, značajno pripomogao da se stav prema roséu izmijeni, pa tako i vinska karta Hrvatske.

„Ponosna sam što je PINK DAY Zagreb pomogao da roséi steknu bolji renome. Naravno, tu je i Green in Pink, koji slavi vrhunska domaća ekstra djevičanska maslinova ulja, a od prošle godine imamo i ružičaste ginove, tonice, likere, koktele..“ – rekla je Muzaferija.

Ovaj boutique festival, koji je nakon Vinistre i VinoComa ujedno i najstariji veći vinski festival u Hrvatskoj, ove je slavljeničke godine ponudio više od stotinu etiketa vina, tridesetak etiketa vrhunskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja i predstavio nekoliko premium brandova žestokih pića i koktela, a u svemu je uživalo više stotina posjetitelja. Bio je to najbogatiji festivalski program do sada.