Jedinstveni doživljaj ispijanja vrhunskih koktela u ozračju art décoa

Jedinstveni doživljaj ispijanja vrhunskih koktela u ozračju art décoa uz dašak glamura i teatralni performans te naglasak na well-being učinak na organizam

 Na boutique druženju u kultnom Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Baru premijerno je predstavljena nova linija bezalkoholnih i LABV koktela koju potpisuje šarmantni Esplanadin bar manageri talentirani koktel-majstor, Vjenceslav Madić poznat kao Master Kishoni

 U kozmopolitskom ozračju art décoa zagrebačkog Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bara, dugogodišnji koktel-majstor s bogatim međunarodnim iskustvom, bar manager Vjenceslav Madić, dobro poznat javnosti i medijima kao Master Kishoni, okupljenima je predstavio potpuno novu liniju koja donosi pravo osvježenje i zaokret na barskoj sceni te postavlja nove trendove u ispijanju koktela.

Nakon lansiranja svoje prve kolekcije autorskih koktela u Esplanade baru, koji su iznimno uspješno prihvaćeni među gostima, Vjenceslav je dizajnirao novu liniju i to bezalkoholnih koktela te koktela koji sadrže nizak udio alkohola kako bi omogućio svim gostima da uživaju u ritualu ispijanja koktela. „Izaći u vrhunski hotelski bar na koktele iznimno je popularno u inozemstvu, posebno u metropolama poput New Yorka, Londona ili Singapura. Bar hotela Esplanade ima gotovo stoljetnu tradiciju i privlači goste iz cijelog svijeta, kao i Zagrepčane, ali cilj nam je još više popularizirati izlazak s društvom upravo u hotelski bar putem kreativne i zaigrane ponude koktela. Tijekom godina rada u barovima primijetio sam da mnogi gosti iz raznih razloga ne žele ili ne mogu piti alkohol, od zdravstvenih, vjerskih razloga, do neuklapanja u životni stil, ili u tom trenutku ne smiju piti alkohol, a vrlo bi rado popili nešto više od običnog soka, kave ili kombinacija sa šećernim sirupima. I tu na scenu dolaze bezalkoholni kokteli te oni s niskim udjelom alkohola poznati u svijetu kao LABV kokteli. Detaljno sam razradio ponudu i pomno kreirao ove koktele, pronalazio i kombinirao različite sastojke kako bi uistinu sadržavali samo zdrave nutrijente, a pritom bili ukusni, osvježavajući, zanimljivi i vizualno atraktivni. Naposljetku sam postigao ono što sam zamislio, a to su istinski well-beingkokteli kojima sam uz to dodao dašak teatralnosti u posluživanju, kako bi gosti uživali u kompletnom doživljaju”, istaknuo je pritom Vjenceslav MadićMaster Kishoni te dodao:

Nova linija koktela donosi senzacionalne spojeve od organskih sastojaka, bez alkohola ili s manjim udjelom alkohola, bez šećera i glutena, s potpuno prirodnim i aromatičnim okusima, na bazi fine bezalkoholne mediteranske destilirane aromatične vode MeMento posvećene miksologiji, te prirodnih hladno prešanih sokova s veganskim certifikatom. Mogu reći da bezalkoholni kokteli pritom pružaju detoksikacijski učinak i iznimno su hranjivi za organizam jer obiluju prirodnim sokovima koji sadrže visokovrijedne nutrijente, vitamine i minerale.”

Uz pomno birane sastojke i zanimljive spojeve, ovi kokteli ističu se jedinstvenom pripremom i izravnom komunikacijom barmena s gostom. „Danas su svi u potrazi za nečim drukčijim, spremni su izdvojiti vrijeme i novac za jedinstveno iskustvo i storytellingte pritom nešto i naučiti. Stoga sam posebno za ovu liniju koktela osmislio ritual u kojem barmen dođe do stola i posveti se gostu i pripremi koktela te pritom ubaci dašak teatralnosti dimnim, mjehurićastim i mirisnim efektima. Gosti vole kada im se posvetite, kada napravite nešto neočekivano, a posebno danas kada svi dijele sadržaje na društvenim mrežama. Vjerujem da će ovi kokteli biti senzacija. Pozivam sve da navrate u Esplanade bar i dožive pravo osvježenje”, istaknuo je Vjenceslav.

Vjenceslav postavlja trendove u miksologiji i podiže kultni Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar na novu razinu uz teatralan pristup uživanju u koktelima i jedinstvenu liniju bezalkoholnih i LABV koktela, s naglaskom na pažljivo biranim sastojcima.

Smoked Margarita oduševljava spojem mediteranske destilirane aromatične vode, svježeg hladno prešanog soka od nara, celera i jabuke, koji su osobito hranjivi, a uz dodatak ekološkog sirupa od agave i okus bobica te sol na kraju priče u obliku efektnog dimnog oblaka koji daje posebnu aromu, ovaj ružičasti koktel postaje hit. Green Bloody Mary podsjeća na izvornu inačicu ovog koktela, a sadrži zeleni tabasco umak i upravo one sastojke te vrlo hranjive namirnice koje razbuđuju organizam, poput svježeg hladno prešanog soka od mente, komorača, limuna, đumbira, celera, peršina i jabuke,bez dodatka šećera, pa koktel predstavlja pravu vitaminsku bombu idealnu za detoksikaciju. Uz dodatak efektne pjenice od ekološki proizvedenog ekstra djevičanskog maslinovog uljaNAI 3.3 s Dugog otoka, ovaj koktel dobiva potpuno novu dimenziju, a poslužuje se s domaćim ručno rađenim aromatičnim slanim štapićima s crnim sezamom. Ramos Esplanade Fizz sadrži organsko kokosovo vrhnje, tonik na bazi arome kinina, citrus Supasawa, sok od slanutka, limunadu od ruže i aromatičnu vodu – ovaj interesantan spoj oduševljava okusom i podsjeća na egzotično putovanje. Kolekcija LABV koktela pruža doživljaj klasičnog koktela, ali s niskim udjelom alkohola, te nudi odličan spoj prirodnih sastojaka. Megroni i Americano Lemonade sadrže Savoia Americano Rosso Aperitivo, što je zapravo veganski aperitiv izrađen sa 100% prirodnim sastojcima, a sadrži i vino Marsala odležano u hrastovim bačvama 14 mjeseci, na temelju povijesnog recepta Bitter di Milano c.1897. Aromatizirano je s više od 20 ručno branih ljekovitih biljaka.

Uz koktele uzvanici su na predstavljanju mogli kušati selekciju finih malih zalogaja koje je pripremila chefica Ana Grgić Tomić, dok je slastičarski tim hotela pripremio ukusne arty slastice da zaokruže doživljaj ispijanja koktela. Atmosferu je odličnim odabirom glazbe pratio DJ Jurki.