Dobitna kombinacija za getaway u srcu prirode

Osim savršenog smještaja i termalne wellness ponude, Rimske terme oduševljavaju i svojom gastro pričom – otkrijte ovo čarobno mjesto u paru!

 Što kažete za goveđi carpaccio s kremom od tartufa, parmezanom i daškom cvijeta soli?  Zatim Mammoli njoke od plavog krumpira, ragu od divljači s vrganjima s vlascem i steak Rossini s guščjom jetrom i umakom od šafrana. Slatki vrhunac – cheesecake s mentom i sorbetom od kruške Williams i brendija Ararat. Ovo je samo mali dio zamamnih delicija koje možete kušati u Á la carte restoranuSofia u čarobnim slovenskim Rimskim termama.

Spoj najboljih domaćih jela s odabranim okusima internacionalne kuhinje, priprema na suvremeni način prema filozofiji bečke i mediteranske kuhinje, sastav jelovnika prilagođen godišnjim dobima i svježim sezonskim sastojcima iz okolice Rimskih terma– ovo je dobitna kombinacija za gurmanske užitke zaokružena vrhunskim vinima iz svih slovenskih vinorodnih pokrajina (Posavja, Podravja i Primorske). Tu se mogu naći svježa, mlada vina pa i ona arhivirana koje čak niti pojedini vinari više nemaju u svojim riznicama.

Termalni raj za dvoje

Ljekovita snaga termalnih izvora nije jedino što privlači goste u Rimske terme. Tu je i ljubazan i profesionalan tim koji brine o njima, kao i vrhunska kulinarska ponuda.

A la carte restoran Sofia prikladan je za najsvečanije prilike, ali i za svakodnevne užitke. Pogled s terase uz čašu izvrsnog slovenskog vina ili armenske rakije bit će jedna od uspomena koju ćete ponijeti sa sobom. Ostale uspomene stvorit ćete uz dobro društvo i dobru hranu za stolom.

”Ljepota stola je u jelima i ljudima, volimo reći u Sofiji. Možemo započeti s pečenim briocheom s parmezanom, kremom od brusnica i paštetom od tartufa. Nastavljamo s okruglicama s crnilom od sipine, kremom od škampa s pjenušcem i škampima. Za glavno jelo nudimo riblja i mesna jela. Počastite se lokalnom pastrvom na kremi od brokule s limunovim maslacem i divljom rižom sa šalšom od maslina. Goveđi lungić s pršutom, pasiranim pastrnjakom i kruškama u kori plemenitog plavog sira bit će izvrstan izbor za sve koji vole jače okuse. Odaberite vino s naše vinske karte koja uključuje vina iz svih slovenskih vinorodnih regija ili prepustite izbor i savjet sommelieru”, kaže Denis Iskra, sommelier i voditelj servisa u Rimskim termama.

 

Hedonističko putovanje sa stilom

Na samo sat vremena od Zagreba putujući pitoresknim putem uz rijeku Savinju i uživajući u pogledu na šumovita područja okolnih brda koji oduzima dah, već sam dolazak u slovenske Rimske terme okružene predivnom prirodom i moćnim Alpama pokazat će se kao pravi odabir i odmor iz snova.

U Restaurantu cara Ferdinanda možete uživati u bogatom buffetu u Hotelu Rimski Dvor.

Kavana princeze Viktorije pak očarava pogledom za pamćenje, cosy je mjesto za guštanje u slatkoj dokolici. Kušajte Izvorni čaj vodenih nimfa, rimsko vino Malzum, izvrsne kave i vrhunske domaće slastice. Ovdje možete uživati i u craft pivima, izboru koktela te savršenim brendijima, uz romantične zvuke klavira ili glazbu uživo.

Rimske terme savršene su za bijeg u dvoje, nalaze se na samo sat vremena od Zagreba i nude sve za romantični vikend. Opustite se u bazenima koji izgledom podsjećaju na one u starom Rimu i uživajte u svim blagodatima koje pruža ljekovita termalna voda iz 1000 metara dubokog izvora.

Uz hedonističke užitke u ukusnim delicijama, poseban ljubavni šarm nude raskošne sobe s velikim okruglim krevetom, privatnom saunom i jacuzzijem, a povijesni dio termi vjerojatno je najromantičnije mjesto za čarobne kupke i masaže udvoje.

Kad još dodate večeru pod svijećama u nekoliko sljedova u à la carte restoranu Sofija – doživljaj je potpun i zaokružen.