Večer za pamćenje u režiji braće Benvenuti, u glavnoj ulozi impresivna Santa Elisabetta!

Novo godište prestižnog terana vinarije Benvenuti, s položaja Santa Elisabetta, uživalo je punu pozornost brojne publike sačinjene od kreme hrvatskog ugostiteljstva i strastvenih poznavatelja vina, u četvrtak 17.11. u elegantnom prostoru restorana Clubhouse Golf.
Teran Santa Elisabetta je plod težnje vinarske obitelji Benvenuti da publici ponudi autentično istarsko vino s karakteristikama najfinijih vina svijeta.

Nova Santa Elisabetta dolazi iz berbe 2018., četvrte uzastopne godine u kojoj su braća Albert i Nikola uspjela proizvesti ovo kolekcionarsko vino savršene ravnoteže između koncentracije i elegancije, s velikim potencijalom za dugo čuvanje.
Fokus je obitelj Benvenuti tako još jednom skrenula na teran, prema njihovom mišljenju ključnu sortu za budućnost istarskog vinarstva, a posebice Motovunštine, zbog njegovog jedinstvenog okusa, autentičnosti, neupitnog potencijala kvalitete i sposobnosti da se prilagodi klimatskim promjenama.


„Sa Santa Elisabettom želimo doseći savršenu verziju terana i čvrsto vjerujemo da će naša težnja da toj sorti pružimo podršku u obliku optimalnih uvjeta, prikladnog bijelog istarskog tla, odgovarajuće izloženosti suncu i zaštite u obliku strujanja zraka, biti nagrađena dugovječnim vinom najviše klase, s jedinstvenim živim karakterom i sebi svojstvenom finesom“ rekao je Albert Benvenuti.
„Nakon stroge zelene berbe i selekcije samo najkvalitetnijih, zdravih, idealno dozrelih grozdova u vinogradu, potpuno se predajemo očuvanju autentičnosti tog vina u podrumu, stavljamo ga u što neutralnije drvene bačve različite starosti i veličina i puštamo ga da se kao prazno platno pod razigranom rukom vremena počne pretvarati u umjetničko djelo“ nadovezao se Nikola Benvenuti.“

Nakon završetka procesa dozrijevanja u bačvama, preostaje još jedan važan korak do finalne kupaže. Braća Benvenuti okupljaju komisiju iskusnih poznavatelja vina koji su svakodnevno u doticaju s tržišnim trendovima te zajedničkim snagama kreiraju novi teran Santa Elisabetta.

Kušanjem naslijepo odabrali su najbolji omjer vina iz različitih bačvi kojim su zatim napunjene boce i stavljene na odležavanje još 9 mjeseci. Santa Elisabetta iz 2018. godine dostupna je na tržištu od ovog tjedna, a ako je suditi po prethodnim izdanjima rasprodanim u rekordnom roku, valja se potruditi nabaviti butelju za vlastitu osobnu kolekciju što prije. Kako bi svoje vjerne potrošače nagradili povlasticama poput prioritetnog statusa i mogućnosti rezervacije Santa Elisabette u budućnosti, Albert i Nikola su osnovali Klub prijatelja Benvenuti vina kroz koji će pravovremeno informirati publiku o statusu i dobavljivosti vina te plasirati posebne, ekskluzivne serije. Za članstvo u klubu potrebno je ispuniti prijavnicu na sljedećoj poveznici: