6. međunarodna konferencija TOURISM 365

6. međunarodna konferencija TOURISM 365 ugošćuje iznimne stručnjake svjetskog turizma i donosi diskusije o aktualnim izazovima turizma.

Međunarodna konferencija TOURISM 365 o razvoju, trendovima i budućnosti turizma postala je jedno od najznačajnijih godišnjih okupljanja turističkih profesionalaca u Hrvatskoj, a virtualno i puno šire. Ove godine organizira se po šesti puta, pod nazivom TOURISM 365 – Innovative and Resilient i to u utorak 20. rujna 2022. u Termama Tuhelj, uživo i online.
Konferencija okuplja turističke lidere iz Hrvatske i EU, povezuje politiku, velike tvrtke i male turističke poduzetnike te raspravlja o strategijama, pozitivnim iskustvima i primjerima najbolje prakse.
Središnja tema 6. konferencije je inovativnost i otpornost, također zajedništvo i zajedničke vrijednosti, održivost te cjelogodišnji turizam. Cilj konferencije je ukazati na važnost snažnog razvoja turizma te raspravljati o današnjim izazovima i mogućnostima sektora te potencijalima suradnje između zemalja/turističkih destinacija u srednjoj Europi i Mediteranu. TOURISM 365 je konferencija koja donosi mnoštvo novosti, analize i odlične rasprave otemama koje pokrivaju turizam na svim nivoima, s  obzirom da u prvi plan stavlja važnost razvoja turističkih destinacije te razvoj cjelogodišnjeg kreativnog turizma. Sudionici će imati priliku upoznati iskustva vrhunskih turističkih kompanija, ali i neispričane
turističke priče malih poduzetnika, predstavit će se nacionalne strategije Hrvatske i drugih država za razvoj turizma, ponudit će se potencijalni odgovori na aktualne izazove te na pitanja  poput važnosti održivog turizma, globalne suradnje i budućnosti turizma.

Konferencija sadrži i Ministarski forum s nekoliko europskih ministara turizma te stručna predavanja i rasprave eminentnih turističkih stručnjaka.

Konferencija će se i ove godine odvijati paralelno uživo i online, a aktualne analize, rasprave i primjere najbolje prakse predstavit će vrhunski turistički stručnjaci i govornici: Alessandra Priante – UNWTO, Eduardo Santander – ETC, Zdravko Počivalšek, Kristjan Staničić – HTZ, Robert Dee – New Deal Europe, Ivana Budin Arhanić – Valamar Rivijera, Cedric Baecher – Wavestona i Nomades, Veljko Ostojić – HUT, Kristian Šustar – Uniline, Tina Vickov – Manifest i Šibenik plus, Ivan Rendulić – RexRea i drugi.
Po prvu puta na pozornicu hrvatskog turizma TOURISM 365 dovodi govornike: Matthewa Upchurcha, CEO Virtuosa, najpoznatije američke agencije za savjetovanje u luksuznom turizmu čije rezultate istraživanja prati cijeli turistički svijet, Toma Marchanta, suosnivača poznate agencije Black Tomato iz Ujedinjenog Kraljevstva, kojeg u svjetskim turističkim krugovima nazivaju zvijezdom kreativnog turizma i „game changer-om“ te Soryu Ingrid Gaulin, potpredsjednicu Fogo Island Inn, inspirativnog resorta na rubu sjeverne Kanade, koji razvija i promovira čak sedam turističkih sezona te posluje potpuno po načelima održivog turizam i društveno odgovornog poslovanja, s obzirom da je u vlasništvu dobrotvorne
zaklade, a karijeru u turizmu je stvorila u Four Season Hotels and Resorts kompaniji kao Senior Director za područje SAD-a, Kanade i Latinske Amerike.


U Ministarskom forumu ove godine sudjeluju: Nikolina Brnjac, Ministrica turizma i sporta Republike Hrvatske, Susanne Kraus-Winkler, Državna tajnica za turizam Ministarstva rada i gospodarstva Republike Austrije, Matjaž Han, Ministar za gospodarski razvoj i tehnologiju Republike Slovenije i Goran Đurović, Ministar turizma Republike Crne Gore. Na konferenciji će sudjelovati i István Ujhelyi, potpredsjednik Odbora za promet i turizam u Europskom parlamentu. „Do sada je konferencija svake godine ugostila niz odličnih stručnjake iz turizma te izborom govornika i tema pomicala granice klasične konferencije. Ponosni smo na održavanje Ministarskog foruma na kojem redovito gostuje nekoliko Ministara turizma europskih država, a prošle godine ugostili smo po prvi puta u panel raspravi 2 Predsjednika Vlada – Hrvatske i Slovenije. Svake godine konferencija je drugačija, donosi nove rasprave i nove uspješne slučajeve iz prakse, čime želimo pokazati da je moguće poslovati održivo, odgovorno,
inovativno i tijekom cijele godine te inspirirati i potaknuti turistički sektor na nove ideje,

korake i inovativan razvoj“, poručuje Ivana Kolar, konzultantica i direktorica konferencije TOURISM 365 i tvrtke Julius Rose. Konferenciju redovito posjećuje 300-tinjak turističkih profesionalaca, a od 2020. godine događaj se odvija paralelno uživo i online, čime se broj sudionika povećao na više od 1.000
po eventu, i to iz više od 15 država. Sve informacije o konferenciji nalaze na stranici www.turizam365.com, gdje je moguća i obavezna prijava za sudjelovanje u eventu uživo ili online. Za sudjelovanje uživo plaća se kotizacija, a sudjelovanje online je besplatno. Organizatorica konferencije je Ivana Kolar – Julius Rose, suorganizatori su Terme Tuhelj, SLO CRO Poslovni klub i Poslovni klub Skup za Zagorje, a pokrovitelji su Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska turistička zajednica i Županija Krapinsko-zagorska.