Ljeto u Punta Skali uz sportske legende

Falkensteiner Resort Punta Skala nedaleko od Zadra ugostio svjetski poznate sportske legende – njemačkog nogometnog freestylera Marcela Gurka i čuvenog nizozemskog tenisača Paula Haarhuisa

 Imati priliku naučiti nogometne trikove od osobe koja je podučavala Ronaldinha, Edena Hazarda, Leroya Sanéa i Roberta Carlosa nije mala stvar! A upravo su tu mogućnost ovoga ljeta imali gosti Falkensteiner Resorta Punta Skala, gdje je jedan od najpoznatijih svjetskih prvaka u nogometnom slobodnom stilu Marcel Gurk za obožavatelje ove discipline održao freestyle nogometni kamp. Trenutačni njemački šampion, koji drži čak deset Guinnessovih svjetskih rekorda i autor prve knjige na svijetu o nogometnom freestylingu, specijalizirao se za rad s djecom i dizajnirao jedinstven koncept koji pomaže njegovim učenicima da svoje vještine podignu na novi nivo.

“Tijekom mog boravka u Punta Skali završio sam posljednji dio moje druge knjige o nogometnom slobodnom stilu koja će izaći u rujnu. A koja je tajna mojih vještina? Nikada ne odustajem! U freestylu nemate trenera. To znači da uvijek morate gurati naprijed da dosegnete svoje granice. Volim samom sebi postavljati izazove – zato uživam obarati rekorde”, otkrio je Marcel Gurk.

   

UZ Gurka i druge sportaše koji ovaj sportski i ekološki resort smatraju svojim omiljenim odmaralištem, Punta Skalu je ovog ljeta posjetio i hvaljeni nizozemski tenisač Paul Haarhuis. Jedan od najboljih igrača u parovima u povijesti te broj jedan na svjetskoj ljestvici, Haarhuis je osvojio sve Grand-Slam turnire u parovima i 55 drugih ATP turnira. U pojedinačnoj konkurenciji bio je broj 18 na svjetskoj rang listi, osvojio je dva ATP turnira i bio u četvrtfinalu US-Opena te pobijedio Samprasa, Beckera, Lendla i mnoge druge.

Gostima u Punta Skali ponudio je program treniranja uz njegovo vodstvo u maloj skupini od dvije do tri osobe.

Punta Skala Resort je prekrasan, s odličnim uslugama i hranom. Atmosfera je divna i ovo je zaista prekrasno mjesto za provesti praznike. Zaista sam ovdje uživao sa svojom obiteljikaže Haarhuis te dodaje da ga je oduševilo vidjeti toliko puno entuzijastičnih igrača tenisa.Savjetovao bih mladim igračima da krenu uživati u vremenu provedenom na terenu i da se svakog dana trude unaprijediti svoje vještine.

Uz savršenu lokaciju i vrhunsku uslugu, tajna Falkensteiner Resorta Punta Skala, zbog kojeg je postao omiljeno mjesto poznatih sportaša i ljubitelja aktivnog odmora, su nogometna, teniska i plivačka akademija, teniski kamp s ATP legendama te Zadarhalf triatlon koji je postao zaštitni znak resorta, a ove će se godine u svom 9. izdanju održati 1. listopada.

U sklopu Falkensteiner Resorta Punta Skala nalazi se i sportski centar na otvorenom koji nudi terene za tenis, mini golf, nogomet, košarku, odbojku, badminton, padel i odbojku na pijesku. Tu je i veliki profesionalni fitness centar u Fortis clubu, duge šetnice uz more, staze za trčanje i bicikliranje te brojni morski sportovi i atrakcije. Savršeno za sve koji žele najbolje od aktivnog ljeta!