Hotel Alhambra ponovno je središte nenadmašne gastronomske čarolije u režiji sedam vrhunskih chefova

  U lošinjskom Boutique Hotelu Alhambra od 20. do 22. svibnja održat će se ekskluzivan i nezaboravan gastronomski spektakl pod nazivom „Epicurean Weekend Extravaganza“. Gurmane koji će posjetiti ovo događanje očekuje ekstravagantno hedonističko iskustvo u izvedbi zvjezdanog ansambla sedmorice vrhunskih chefova na jednako zvjezdanoj „pozornici“ – u pitoresknoj uvali Čitak gdje su smješteni Boutique Hotela Alhambra, jedan od deset najboljih europskih hotela, te njegov signaturerestoran Alfred Keller. Treba istaknuti da je Alfred Keller dobitnik prestižne Michelinove zvjezdice i da ga je cijenjeni Gault & Millau ocijenio s visokih 16.5 bodova. Značajnu ulogu u cjelokupnom događanju imat će i njegov chef Michael Gollenz, kojemu je Gault & Millau nedavno dodijelio prestižno priznanje „Veliki chef sutrašnjice“.

Ovaj jedinstveni gastronomski događaj započet će u petak, 20. svibnja, upravo u restoranu Alfred Keller, s večerom u šest sljedova. U pripremi ovog po mnogočemu jedinstvenog gourmet iskustva domaćinu Michaelu Gollenzu i njegovom mentoru, nagrađivanom velemajstoru s dvije Michelinove zvjezdice Christianu Kuchleru, pridružit će se još dvojica vrhunskih chefovaMatija Bogdan iz zagrebačkog restorana Mano te Marcin Przybysz iz varšavske Epoke, također jedan od chefovas Michelinovom zvjezdicom. ChefoviGollenz i Kuchler svojim su izvanrednim kulinarskim kreacijama razveselili nepca brojnih gurmana koji su posjetili restoran Alfred Keller, a u suradnji sa chefovima Bogdanom i Przybyszom zasigurno će gostima ponuditi istinsku gastronomsku senzaciju.

Subota je pak rezervirana za iskustvo o kojem mnogi sanjaju. Na plaži ispred Boutique Hotela Alhambra, sa svjetlucavim tirkiznim morem u pozadini i uz veličanstveni zalazak sunca, subotnja večera u Alhambra Beach Clubu oduševit će goste šampanjcem, kavijarom i senzacionalnim sljedovimakoje će za njih pripremiti tri chefa čiji su restorani nositelji ukupno četiri Michelinove zvjezdice i dobitnici ukupno 54,5 bodova Gault & Millaua. Elegantnu sjedeću večeru pored mora, koju će pratiti zvuci harfe i violine, kreirat će Max Natmessnig (Chef’s Table Rote Wand), „Najbolji chef 2022. godine“ prema Gault & Millau Austria, te Peter Hagen (Restaurant Ammolite Rust)i ranije spomenuti Christian Kuchler (Taverne zum Schafli Wigoltingen), koji se mogu pohvaliti s po dvije Michelinove zvjezdice.

Savršen vikend u jednoj od najljepših mediteranskih uvala zaokružit će vibrantna nedjeljna večer koja će biti prožeta zabavom, a sedam spomenutih zvjezdanih chefova goste će povesti u nezaboravnu gastronomsku avanturu. Večera će se odvijati u ekskluzivnom ambijentu luksuzne vile Captain’s Villa Rouge, odnosno na posebno osmišljenim postajama u unutrašnjosti i okruženju ovog lošinjskog bisera, a ovo izvanredno iskustvo bit će upotpunjeno i sjajnim glazbeni izvedbama.

 

S obzirom da se radi o dugo iščekivanom i ekskluzivnom događaju, te da je broj mjesta ograničen, sudjelovanje je moguće isključivo uz prethodnu rezervaciju.