JELEN I TARTUF ZA ŠUMSKU KRALJICU SALAMU

HISTRIS šampionskim proizvodom zaokružio lov

 Zelena Istra i sva njezina bogatstva već su godinama nepresušna inspiracija brojnim proizvođačima.

Ono što su nekad bili samo mirisi šuma, danas je rezultat temeljen na dosljednosti i upornosti u peradi iznimno kvalitetne namirnice. Meso divljači slobodnih lovišta i istarski tartuf, uz pomirenje koristivosti i poštovanje prirodnih načela, proizvod je bogat bjelančevinama i neopterećen udjelom masti te se pokazao kao dobitna kombinacija i urodio rapsodijom okusa u kojoj dominira specifičan okus dubina hrvatskih šuma, sada već dobro poznatog i nagrađivanog branda Histris.

„Dugogodišnja želja za šumskim proizvodom temeljenim na prošlosti Istre i starim plemenom Histri(s) logično se nametala kao baza za buduće poslovanje. Pomiriti prošlost i sadašnjost te ih dovesti u svojevrsno savezništvo za nas je značilo bazirati se na tradicionalnim pričama o lovu na tartufe sa svinjama i koristiti je kao osnovni motiv naših proizvoda. Trud i ulaganje isplatili su se konačnom recepturom Histris salame od jelena koja nam je otvorila put prema usavršavanju budućih proizvoda od svinje. Tako su dva kralja na tanjuru dobili kraljicu salamu – na Danima hrvatskih kobasica i salama u Svetom Petru u Šumi održanima u ožujku 2022., a u konkurenciji 122 uzoraka nagrađenoj s najvećim brojem bodova“, istaknuo je Dalibor Matišić, direktor Histrisa.

Danas su salame Histris, od jelena i divlje svinje s tartufima, jedinstveni premium proizvod na hrvatskom tržištu. Njihova najveća vrijednost leži upravo u činjenici da su proizvedene od najboljih sirovina ograničenih prirodnih resursa. Često se priroda sama pobrine za ono  najdragocjenije, mi smo tu tek da joj služimo. Naime, sezona lova strogo je kontrolirana, a priroda se za ovu deliciju i uskladila – odstrel jelena moguć je od sredine kolovoza do kraja godine, kada traje i sezona lova na istarski tartuf.

Histris salamu od jelena i divlje svinje s tartufima bit će moguće kušati na međunarodnom sajmu „S klobasicom u Europu“ od 13. do 15. svibnja u istarskom Svetom Petru u Šumi. Inače, Histris djeluje od 2016. godine te nudi tradicionalne istarske proizvode poput kobasica, ombola, pancete, kobasice s tartufima i salame od boškarina koji su ponosni nositelji oznake ”Meso hrvatskih farmi“.

Više o ovim delicijama i pogonu Histris potražite na www.histris.hr ili u webshopu.