Održan prvi Belgrade Bar Show

Prvi srpski festival barske kulture, Belgrade Bar Show, održan je tokom vikenda 16. i 17. travnja u prostoru i organizaciji Beogradske destilerije i restorana Barrel House u ulici Žorža Klemansoa 19 na Dorćolu. Ovaj festival je nastao u cilju promoviranja barske scene u Srbiji i posvećen je svim barskim profesionalcima i hedonistima.

Sudionici  festivala su bili najpoznatiji i nabolji barovi u Beogradu i šire – Kultura bar, Beogradski koktel klub, Buena Vista, Riddle bar, Lenja buba, Beogradski bistro, Bar barić i Barblija, kao i brendovi Jack Daniel’s i Campari.

U ponudi su takođe bila i sva pića Beogradske destilerije, kao i miksevi poput džin tonika, Pelinkovac-Aperola, ali i koktel Srpski kralj koji je pobedio na takmičenju Belgrade Rakija Challenge održanom u veljaći, kojim je festival Belgrade Bar Show i najavljen.


Program festivala objedinio je stručnu prezentaciju i degustaciju koktela, ali i tematska predavanja i radionice. U subotu je gostovao direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović i govorio na temu barova kao turističke ponude, pozicioniranju Beograda na internacionalnoj barskoj sceni, kao i šta podrazumeva barska kultura. Nakon toga održana je interaktivna radionica “Ice Carving 101” gdje je jedan od osnivača Riddle bara Miloš Stefanović pokazivao pravilno rezanje santi čistog leda i oblikovanje u kocke, sfere i dijamante. Barska ponuda je bila otvorena od 16  do 1 sat posle ponoći, a gosti su uživali u atmosferi koju je upotpunio DJ Iron sa fantastičnim vinil setom.

Nedeljni program je bio posvećen edukativnom predavanju Barski bonton koji su pripremili osnivači Riddle bara Duško Kostadinoski i Miloš Stefanović, dok su muzičari iz Jazz Pulse Trio gostima priredili savršen ambijent za uživanje u koktelima.

Posjetioci su mogli da uživaju u svim predavanjima i radionicama uz kupljenu ulaznicu, u čiju cijenu je bilo uračunato i piće dobrodošlice. Takođe su bili dostupni i specijaliteti iz kuhinje restorana Barrel House.

Iako se održao prvi put, festival je naišao na fantastičan odaziv publike. Belgrade Bar Show je posetilo više od 600 gostiju, tako da će ovaj događaj biti uvršten u kalendar beogradskih manifestacija.