NAJVAŽNIJI VINSKI DOGAĐAJ GODINE, Vinart Grand Tasting održava se 4. i 5.3. u Laubi

 Najvažniji hrvatski poslovni vinski događaj, sajam Vinart Grand Tasting ponovo se održava u originalnom terminu, što je zapravo jedan od razloga zašto sajam kao projekt postoji – početak ožujka je period u kojem počinju intenzivne pripreme za nadolazeću turističku sezonu, ugostitelji i F&B menadžeri u hotelijerstvu pripremaju novu ponudu i kreiraju nove vinske liste, a svježa vina odnosno vina berbe iz prethodne godine su netom završena i spremna za prvo predstavljanje.Kao i u svim dosadašnjim izdanjima, poslovni posjetitelji odnosno vlasnici i voditelji ugostiteljskih objekata, sommelieri, F&B djelatnici i distributeri vina mogu se prijaviti za besplatan ulaz na https://grandtasting-vinart.com/hr/akreditacije/.

Vinart Grand Tasting održat će se 4. i 5. ožujka u dobro poznatom ambijentu Laube u Zagrebu,a unatoč generalnom rastu cijena, ulaznica za sajam ponovo će se prodavati po cijeni od 150 kuna i uključivati vaučer u iznosu od 40 kuna za kupovinu u Pop-up vinoteci postavljenoj na sajmu.

Razlog tome je krajnji cilj kojem teže organizatori iz tvrtke Vinart. „Želimo nastaviti trend koji smo započeli i koji jača svakim našim odrađenim projektom, a to činimo edukacijom potrošača, poticanjem da brinu o tome što im je u čaši, da im bude važno u kakvim uvjetima konzumiraju vino i da im na prvom mjestu uvijek bude kvaliteta, a ne količina popijenog vina,“ govori Saša Špiranec, direktor tvrtke Vinart. Za publiku je stoga ponovo organiziran bogat program koji prethodi sajmu, a sastoji se od setova radionica koje se održavaju kroz četiri dana, te Vinart Petit Tastinga, vrijednog kušanja za one, malo upućenije u vino.

Najbogatiji program do sada

Raspored radionica objavljen je početkom tjedna na https://grandtasting-vinart.com/hr/ulaznice/, a održat će se 25.2 i 26.2., te 1.3. i 2.3. u hotelu Dubrovnik.  Radionice su namijenjene i vinskim znalcima i onima koji su tek kročili u svijet vina, idealno su mjesto i jedinstvena prilika za brzu vinsku edukaciju te su odličan omjer uloženog  dobivenog s obzirom da za simboličnih 75-100 kn možete probati i do deset uzoraka vina, a nerijetko se radi i o arhivskim vinima koja više nisu dostupna na tržištu.

 

Vinart Petit Tasting će se održati dan prije sajma, u četvrtak 3.3. u hotelu Dubrovnik. Podijeljen je na dva trosatna kušanja s vrlo limitiranim brojem ulaznica. Od 13 do 16 sati na rasporedu je kušanje arhivskih vina neprocijenjive vrijednosti, proslavljenih remek djela hrvatskih vinara, starih od 9 do 15 godina. Potom će se pozornost usmjeriti na one čije vrijeme tek dolazi, kušat će se vina kolekcionarske vrijednosti, starosti od 3 do 7 godina. Ulaznice za Vinart Petit Tasting se mogu kupiti putem web stranice https://grandtasting-vinart.com/hr/ulaznice/do isteka zaliha.