Odmor za pamćenje u luksuznim vilama u srcu Papuka

Odmor na padinama Papuka savršen je za cijelu obitelj i sve željne opuštanja na način kakav nude provjereno gostoljubivi domaćini u Zlatnoj Slavoniji

Mir, tišina i privatnost danas su na posebnoj cijeni. Sanjate o odmoru u luksuznom smještaju usred netaknute prirode, a blizu većih središta? Stres i ubrzani ritam života ublažit će vam Tena, Maja, Sara i Rebecca, i to u Slavoniji kakvu niste očekivali.

Ove četiri ljepotice smjestile su se u srcu Parka prirode Papuk, u mjestu Novo Zvečevo na nadmorskoj visini od 447 metara. Luksuzne vile Montis Aurea okružene su očuvanim bujnim šumama, brdovitim krajolicima i planinarskim stazama. Ovo je samo dio iznimno bogatog ambijenta Zlatne Slavonije, destinacije omeđene gradovima Požegom, Kutjevom, Pleternicom, Lipikom i Pakracom.

Udobnost modernog života u zelenom okruženju

 Volite li prostrane urbane vile odabrat ćete Rebeccu, moderni objekt s pet zvjezdica površine čak 210 četvornih metara sa smještajem za deset osoba.

Sve su kuće idealne za uživanje tijekom cijele godine i opremljene svime što jamči ugodu i opuštanje. Zimski vrt, finska sauna, jacuzzi, kamin, vanjski grijani bazen, mini teretana i masažne fotelje dovoljan su mamac za sve željne relaksacije. Sportske tipove i rekreativce očekuju igrališta za nogomet i odbojku i bicikli, a gurmane će posebno razveseliti vanjska prostorija opremljena kuhinjom, profesionalnim roštiljem i svime što vam je potrebno za pripremu jela.

Najbolji domaćin u Hrvatskoj Igor Salak, počastit će vas vrhunskim lokalnim proizvodima poput šljivovice, vina, sokova, slavonskih delicija. Na upravo završenim Danima hrvatskog turizma Igor je dobio nagradu za djelatnika godine u kategoriji pružatelj ugostiteljskih usluga smještaja u domaćinstvu. Potpuno zasluženo, jer iako žive u četrdesetak minuta vožnje udaljenoj Požegi, obitelj Salak u svakom je trenutku na raspolaganju gostima.

Istražite Zlatnu Slavoniju

Čitava okolica stvorena je za uživanje u prirodi. Osim što je Park prirode, Papuk je i Geopark pod zaštitom UNESCO-a. Svakako posjetite Kuću Panonskog mora i adrenalinski park Duboka u Velikoj, a u njegovoj blizini je i novootvoreni aquapark Shhhuma te brojne planinarske i biciklističke staze.

Predahnite uz najfinije slastice i okrijepite se uz bogatu gourmet ponudu Zlatne Slavonije. Tu vas tradicionalno očekuju kulen, šunka, čvarci, za preporuku su šaran, pastrva i drugi fini riblji specijaliteti, ne propustite odreske fra Luka i Barun Trenk… Ma što god izabrali pripremano je po tradicionalnoj recepturi i s ljubavlju.

Oni koji znaju kažu da u ovom kraju proizvode vrhunska vina, pogotovo treba probati graševinu, a Vinogorje Kutjevo „dom“ je respektabilnom broju najboljih hrvatskih vinarija. Nisu zakinuti ni ljubitelji sjajnog craft piva jer je ovaj kraj već poznat po sve većem broju malih kvalitetnih pivovara, a odnedavno i po proizvodnji vrhunskog craft gina.