Ekskluzivnom degustacijom u kaštelu Morosini Grimani Vinistra nastavila niz odličnih radionica

Degustacijom vrhunskih vina, sireva i ekstra djevičanskog ulja tvrtke Agrolaguna, Vinistra još jednom pokazala da je istarski poluotok vrhunska eno-gastro destinacija

U novom ekskluzivnom prodajnom prostoru Vinistre, u svetvinčenskom kaštelu Morosini Grimani sinoć je održana još jedna jedinstvena radionica sljubljivanja Ultra Premium i Premium Linije Vina Laguna, s Istarskim sirevima Špin, uz degustaciju Ol Istria ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Riječ je o vrhunskim brendovima poznate istarske tvrtke Agrolaguna, člana Vinistre – udruženja vinogradara i vinara Istre.

Za priču i sljedove zadužen je bio sommelier Emil Perdec. Degustaciju je otvorio elegantnim pjenušcem Blanc de Moi, proizvedenim klasičnom metodom od 60 posto malvazije i 40 posto bijelog pinota, posluženim uz izvrsnu kravlju skutu. Uz svježu i mladu Malvaziju istarsku Festigia karakterističnih cvjetno-voćnih aroma servirao se mladi kravlji sir, a uz kompleksne medene arome i začinske note Malvazije istarske Riserva Akacija 2015. odlično se sljubio tvrdi kravlji sir.

Istarski tvrdi miješani sir kombinirao se jednim od najnagrađivanijih crnih vina, cuveeom merlota, cabernet sauvignona i cabernet franca, vrhunskim Castello Festigiom iz 2017., koji je na nedavnom Decanterovom ocjenjivanju osvojio visokih 95 bodova, dok je fine arome istarskog odležanog miješanog sira dodatno naglasio moćni cuvee od 80 posto merlota i podjednakog udjela cabernet sauvignon i terana – Riserva LV iz 2015. Šećer za kraj: Malvazija istarska Riserva kasna berba iz 2016. i vrhunski Gran Istriano.

„Još jednim ekskluzivnim sljubljivanjem vrhunskih istarskih vina i sireva nastavili smo niz sjajnih degustacija četvrtkom i potvrdili da je Istra atraktivna eno-gastro destinacija. Prekrasan ambijent svetvičentskog kaštela daje posebnu notu ovakvim događajima“, istaknuo je predsjednik Vinistre Nikola Benvenuti.

Podsjetimo, u jedinstvenom prostoru kaštela Morosini Grimani Vinistra je otvorila prodajni punkt u ožujku. Projekt je realiziran u suradnji s Općinom Svetvinčenat i tvrtkom Savičenta d.o.o. koja upravlja ovom prekrasnom građevinom iz 13. stoljeća.