Dani otvorenih vrata peljeških podruma u zagrebačkoj Vintesi

Sedam peljeških vinarija u petak se predstavljaju u dvorištu poznate zagrebačke vinoteke

Najpoznatija pelješka manifestacija seli na jedan dan u Zagreb. Na Danima otvorenih vrata peljeških podruma, u petak, 11. lipnja, od 16 do 21:30 u zagrebačkoj vinoteci Vintesa ljubitelji vina uživat će u moćnim plavcima. U dvorištu vinoteke u Vlaškoj predstavit će se vinarije Bezek iz Janjine, Rota iz Kune, Matković iz Potomja, Marlais i Ledinić iz Ponikava, PZ Putniković i Pelješki vrhovi PZ Janjina.

 

„Dani otvorenih vrata peljeških podruma u prvom vikendu u prosincu na naš poluotok dovedu nekoliko tisuća ljubitelja vina. Nakon što su prošle godine zbog pandemije odgođeni, odlučili smo se za njihovu ljetnu verziju koja se održala prošlog vikenda.

Zagrebu u petak želimo prenijeti barem malo atmosfere i iznimno se veselimo druženju s ljubiteljima vina, partnerima, kupcima i prijateljima Pelješca“, ističe Slobodan Rosić, predstavnik Udruga Plavac mali Pelješac i Pelješki vinski puti te najavljuje još dvije nove vinske fešte na Pelješcu – Dane Dingača 29. lipnja i Dane Postupa 16. srpnja.

Želite li u petak u Vintesi osjetiti dašak ljeta uz čašu vrhunskog Dingača, plavca, rosea, pošipa, maraštine…, za degustaciju je potrebno izdvojiti deset kuna te za čašu od 3,5 decilitra 30 kuna ili 40 kuna za onu od 4,7 decilitara.