HRVATSKI PROMOTIVNI FILMOVI NAGRAĐENI NA ITB SAJMU U BERLINU

Na prestižnom međunarodnom natjecanju turističkog filma i multimedije The Golden City Gate 2021, koje se već dvadeseti put održalo u sklopu najpoznatijeg međunarodnog turističkog sajma ITB Berlin, Turistička zajednica Bola osvojila je treću nagradu u kategoriji “Gradovi” za video Windsurfing iz kampanje Naše bolske priče.

Gledatelje s ljepotama jedne od najljepših svjetskih plaža, Zlatnog rata te umijećem surfinga upoznaju najstariji i najmlađi bolski surferi, Tomaž Garbajs i Ian Anić, trostruki juniorski prvak Hrvatske u windsurfingu, pozivajući posjetitelje da osjete užitak u lovu na valove. Turistička zajednica Bola na otoku Braču nagradu je osvojila u jakoj konkurenciji turističkih filmova iz mnogih svjetskih zemalja, koje je ocijenio žiri sastavljen od 45 stručnjaka. Neki od kriterija vrednovanja filmova bili su jasnoća komunicirane poruke, kreativnost, inovativnost i autentičnost poruka te potiče li film posjetitelje da posjete grad.

Dodajmo kako je i promotivni film Dare to explore TZ središnje Istre osvojio nagradu istoimenom natjecanju turističkog filma u Berlinu, to jest drugo mjesto u kategoriji “Regije”. Autori filma odmakli su se od uobičajenih videa razglednice, koristeći element storytellinga, odnosno priče. Turistička destinacija prikazana je kroz oživljavanje legendi, čarobnih bića, ali i prikazom žitelja središnje Istre i njihovih autohtonih proizvoda.