EVERGREEN SUSHI BAR IMA SVE POTREBNO ZA NAJSLASNIJI KUĆNI BLAGDANSKI PARTY

Svoj omiljeni sushi možete naručiti putem dostave ili opcije pick-up

Neodoljivi japanski zalogaj pod nazivom sushi, posljednjih nekoliko godina postao je jedno od najpopularnijih jela među hrvatskom publikom. Obožavaju ga i mladi i stari te više ne nosi epitet „one čudne i egzotične namirnice”. Popularizaciji sushija uvelike je pridonio i omiljeni zagrebački Evergreen sushi bar, ponajprije svojim ležernim pristupom, zabavnim kombinacijama i tradicionalnim recepturama.

Slogan Evergreen-a „Hand made every day” ističe da upravo znanje, iskustvo i prepoznavanje kvalitete namirnica doprinose izvrsnosti sushija, koji se ovdje mogu isprobati te koji će bez sumnje oduševiti nepca i onih najzahtjevnijih ljubitelja japanske kuhinje.

Iznimnoj posvećenosti kvalitete namirnica svjedoči i činjenica kako rade isključivo s plavorepom Kali Tunom, porijeklom s otoka Ugljana blizu Zadra, koja se izvozi u elitne restorane diljem svijeta, poput najpoznatijeg lanca japanskih restorana Nobu, u vlasništvu glumca Roberta DeNira i najcjenjenijeg japanskog chefa Nobuyuki​ Nobu Matsuhise.

Evergreen nudi nekoliko klasičnih vrsta sushija, poput odličnih hosomakija, uramakija, nigirija i sashimija, a najomiljeniji su tzv. speciality sushiji, rolice prepune divnih okusa i neobičnih kombinacija, poput pečenog lososa, krastavca i miso majoneze (Karaage Sake), brancina, kozica i Philadelphia krem sira (Suzuki roll) ili pak uramaki hrskavih tikvica, svježeg norveškog lososa te alfa alfa klica. Kao najnoviji speciality sushi u zimskoj ponudi izdvaja se Samurai roll – neočekivan, ali apsolutno sjajan spoj tartara od kozica, jadranske tune i hrskavih kozica.

S obzirom na novonastalu situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa, trenutno nisu u mogućosti ugostiti svoje vjerne goste, kao ni one buduće, no to ih nije spriječilo u daljnjem radu, već upravo suprotno. Pored klasične dostave, uveli su opciju pick-up, tako da svoj omiljeni sushi možete preuzeti i na licu mjesta ako vam je taj način zgodniji. Ukoliko se odlučite za pick-up, Evergreen nudi mogućnost serviranja sushija na svojim prepoznatljivim drvenim daskama, koje će biti i više nego atraktivan detalj za sva ona kućna blagdanska druženja koja nas čekaju u nadolazećim danima. A upravo za takve prigode, Evergreen preporučuje Evergreen 2.0 ili Evergreen Classic, fantastične plate s nekoliko različitih vrsta sushija, uz koje poslužuju gratis dva topla predjela; hrskave kozice u tempuri i mirisne spring rolice s kozicama.

Premda nas je ova godina u najmanju ruku iznenadila i za sobom ostavila gorak okus u ustima, nema razloga da ju ne privedete kraju na najbolji mogući način, u krugu najmilijih i uz Evergreen sushi, koji će nesumnjivo ostaviti upravo suprotno – slastan okus!

Evergreen sushi možete naručiti putem službene web stranice www.evergreensushi.com ili na telefon 095/880-0800, dok je pick-up na licu mjesta, Ilici 49. Radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje, 11:00 – 23:00 h.

Foto: Bojan Zibar