Prestižno natjecanje u Italiji donijelo tri zlata za Vina Laguna

Castello Festigia 2017 proglašeno je najboljim vinom iz Hrvatske (Premio della stampa)

I ove su se godine vina istarske Agrolagune – Castello Festigia 2017, Riserva LV 2016 i Cabernet Sauvignon Festigia 2017 – iz Italije, s natjecanja „Emozioni dal Mondo: Merlot i Cabernet Insieme“,vratila sa zlatnim medaljama. Pritom je vino Castello Festigia 2017 osvojilo i nagradu za najbolje vino iz Hrvatske prema odabiru novinara sudaca.

„Velika je čast drugu godinu za redom na ovako prestižnom natjecanju, čiji su fokus crne sorte Merlot i Cabernet Sauvignon i njihove kupaže, osvojiti nagradu za najbolje vino iz Hrvatske. Ova zlata za nas imaju još veći sjaj s obzirom da su nagrađena vina iz berbe 2017. linije Festigia tek nedavno plasirana na tržište. Izuzetno smo ponosni na svaku dobivenu nagradu. One su jedan od pokazatelja kontinuiteta kvalitete naših vina“, istaknuo je Milan Budinski, direktor vinarstva i proizvodnje Agrolagune.

Kroz tri dana natjecanja, od 15. do 17. listopada, u prekrasnom lombardskom gradu Bergamu kušalo se više od 152 uzorka iz 12 zemalja svijeta. Uz zlatom nagrađena Agrolagunina vina, ocjenjivački je žiri posebno oduševila i crna kupaža Castello Festigia (2017) pa je ovo druga godina za redom da upravo vino iz Agrolagune  bude proglašeno najboljim vinom iz Hrvatske.

Radi se o crnoj kupaži u čiji sastav ulaze međunarodne sorte, Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc, ali vino odiše istarskim duhom i terroirom. Na najbolji način pokazuje sve karakteristike istarskih velikih crnih vina: eleganciju, kompleksnost, mekoću i zrelost tanina, duboku i živu boju, svježinu posebne istarske umjerene mediteranske klime i toplinu istarske crvenice.

„Emozioni dal Mondo: Merlot i Cabernet Insieme je jedno od najprestižnijih europskih enoloških natjecanja i jedino je na svijetu koje se fokusira na Merlot i Cabernet i njihove kupaže, a održava se pod pokroviteljstvom prestižne međunarodne organizacije OIV – International Organisation of Vine and Wine.