TJEDAN ODMORA VRIJEDAN

U projekt do sada prijavljeno više od 265 ponuda po 50 posto povoljnijim cijenama

Danas je u Ministarstvu turizma i sporta predstavljen projekt „Tjedan odmora vrijedan“  u sklopu kojeg se, u razdoblju od 16. do 25. listopada, domaćim i inozemnim gostima nude različite turističke usluge i doživljaji po 50 posto povoljnijim cijenama.

Riječ je o zajedničkoj akciji Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice, a projekt su predstavili direktor HTZ-a Kristjan Staničići državna tajnica Sandra Herman uz prisustvo MargariteMaruškić Kulaš, ravnateljice Javne ustanoveAquatikaslatkovodni akvarij Karlovac, čija se ponuda 50 posto povoljnijih ulaznica uključila u projekt.

„Riječ je o dugoročnom projektu koji će se organizirati dva puta godišnje, u vrijeme uskršnjih praznika te u listopadu. Drago nam je što je projekt pobudio veliki interes pružatelja usluga u turizmu koji su naši glavni partneri i bez čije suradnje ova akcija ne bi bila moguća. Putem projekta želimo pozitivno utjecati na povećanje turističkog prometa u razdobljima pred i posezone, ali i na daljnji razvoj domaćeg turizma. Kroz ovu će akciju turisti imati priliku posjetiti različite dijelove Hrvatske uz 50 posto povoljnije cijene za brojne turističke proizvode i usluge, od smještaja, prijevoza, kulturnih, povijesnih, prirodnih znamenitosti i atrakcija pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja“, poručio je direktor Staničić, pozvavši sve ljubitelje putovanja da iskoriste tjedan povoljnih cijena, ali i sve turističke subjekte da se svojim ponudama uključe u akciju.

Na portalu projekta „Tjedan odmora vrijedan“ nalazi se više od 265 valjanih ponuda i usluga po 50 posto povoljnijim cijenama iz različitih dijelova Hrvatske, od obale do kontinenta, a u tijeku je obrada dodatnih 70 prijava. Svi zainteresirani poslovni subjekti mogu se registrirati i prijaviti svoje ponude do 15. listopada 2020. godine.

Projekt je komentirala i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjackoja je poručila: „Veseli me veliki broj turističkih subjekata i pružatelja usluga koji su se priključili akciji “Tjedan odmora vrijedan”. Ovu akciju pokrećemo jer domaćem turistu želimo ponuditi avanturu otkrivanja bogatstva jeseni u Lijepoj našoj, a po upola manjoj cijeni. Upoznajte, istražite i uživajte u Hrvatskoj u posezoni te ujedno s nama kreirate priču razvoja cjelogodišnjeg turizma“.

Među prijavljenim subjektima čije se ponude nalaze na portalu su primjerice nacionalni parkovi i parkovi prirode poput Plitvičkih jezera, Krke, Paklenice, Risnjaka, Kopačkog rita, Papuka, Lastovskog otočje, Žumberak-Samoborsko gorje i Vranskog jezera, hotela kao što su Valamar Riviera d.d., Arena Hospitality Group d.d., Marina Punat hotel &resort d.o.o., Hilton hoteli Zagreb, Coronaro hotel, Hotel Petrčane, Importanneresort Dubrovnik, Thalassoterapija Crikvenica, Grand Hotel Lav Split i dr. Svoje paket aranžmane ponudile su i turističke agencije kao što su Adriagate, VAL, TerraTravel, Obzor putovanja itd. Svi ljubitelji kulture, umjetnosti, ali i turističkih atrakcija po znatno sniženim cijenama moći će uživati u muzejima kao što suPrirodoslovni muzej Rijeka, Hrvatski pomorski muzej Split, Muzej betinske drvene brodogradnje, Muzej triljskog kraja, Arheološki muzej Narona, ali i ostalim sadržajima kao što su Aquatika – Slatkovodni akvarij Karlovac, Glavani park, Solana Nin, Segwaycitytour Zagreb, Quad Gorski kotar itd.