Berba u najvećem dalmatinskom vinogradu

Povedi obitelj i prijatelje, guštaj u prirodi i osvoji bocu vina s vlastitim imenom!

Dalmacijavino organizira ugodno i aktivno druženje u prirodi u berbi grožđa, uz osiguranu tradicionalnu dalmatinsku marendu i besplatnu turističku turu po Drnišu

Sezona berbe grožđa već je započela diljem Hrvatske pa tako i u najvećem okrupnjenom dalmatinskom vinogradu, onom Dalmacijavina koji se smjestio u plodno Petrovo polje pokraj Drniša. I ove godine najveća dalmatinska vinarija organizira berbu za sve one koji žele provesti dan u aktivnostima na otvorenom, opustiti se s obitelji i prijateljima te uživati u tradicionalnoj berbi grožđa, dalmatinskoj hrani i dalmatinskim vinima.

Nakon velikog prošlogodišnjeg interesa za berbu u kojoj je sudjelovalo preko 50 zaljubljenika u prirodu i vino svih generacija, vinograd Dalmacijavina ponovno će u subotu, 19. rujna u 9 sati primiti sve goste namjernike koji žele biti dio ove lijepe vinsko-turističke priče. U Drnišu će ih dočekati i enolozi i tehničari Dalmacijavina koji će beračima objasniti sve što ih bude zanimalo o branju, sortama i pravljenju vina te će ih provesti kroz predivan vinograd na jedinstvenoj lokaciji uz rijeku Čikolu, na kojoj se grožđe uzgaja stoljećima.

Svi zainteresirani su dobrodošli, a organizirat će se i malo natjecanje! Naime, tko u tri sata ubere najviše grožđa, upravo od tih plodova dobit će vlastite personalizirane boce, označene njegovim ili njenim obiteljskim imenom koje će im biti uručene početkom sljedeće godine kada vino odleži. Jer svaki Dalmatinac zaslužuje imati svoje vino! Svi koji budu sudjelovali dobit će poklone od najveće dalmatinske vinarije te pravu dalmatinsku marendu – pršut i sir uz čašu dobrog vina.

Svaka čast na ideji. Ovo je bilo jedno divno iskustvo u divnom ambijentu. Sretni smo što smo bili dijelom ovako prekrasnog dana i veselimo se doći u novu berbu“, poručili su prošlogodišnji sudionici.

Za sudjelovanje je potrebno prijaviti se putem maila jematva@dalmacijavino.hr ili putem Facebook stranice Dalmacijavina. Prijave su otvorene do 14. rujna nakon čega će svi prijavljeni biti kontaktirani o detaljima izleta u berbu.

Prijaviti se mogu baš svi koji žele provesti subotnje jutro u vinogradu, daleko od gradske buke i vreve, betona i mobitela, u offline mode-u.  Nakon berbe, u suradnji s TZ grada Drniša, za sve sudionike bit će organizirano besplatna turistička tura po gradu te razgled djela Ivana Meštrovića, crkve sv. Ante i Mlinice.

Razlika u odnosu na lani je ta što, sukladno epidemiološkoj situaciji i u cilju zaštite zdravlja i sigurnosti svih sudionika, izostat će organizirani prijevoz autobusima te se sugerira svim zainteresiranima da do vinograda dođu vlastitim automobilima, a u vinogradu će se djelatnici Dalmacijavina pobrinuti da se ispoštuju sve protuepidemijske mjere i preporuke.