Zadivljujuće destinacije za odmor u prirodi

Nakon što su nekoliko tjedana proveli zatvoreni kod kuće, mnogi putnici željni su promjene okoline. Svi sanjamo o ponovnom istraživanju svijeta kada to opet bude moguće, bez obzira na to priželjkujemo li lutanje po beskonačnim krajolicima izvan naša četiri zida ili se želimo ponovno izgubiti u velikim gradovima. Prema nedavnom istraživanju koje je Booking.com proveo u pet zemalja, gotovo trećina ispitanika (30%)* izjavila je da će za prvo putovanje nakon ukidanja ograničenja odabrati odlazak u prirodu.

Stoga vam Booking.com predstavlja sedam izvanrednih smještaja u kojima ćete na otvorenom moći uživati u svježem zraku te koja vam mogu poslužiti kao nadahnuće za putovanja i zadovoljiti vašu želju za istraživanjem svijeta.

 

Mashpi Lodge, Ekvador

Ovo čarobno odredište smješteno je u prirodnom rezervatu Mashpi u Ekvadoru. Ovdje vas čeka 400 različitih vrsta iz biljnog i životinjskog svijeta uključujući prelijepe egzotične ptice, veličanstveno tropsko drveće i šarene kreketave žabe. Ovaj jedinstveni smještaj pomno je osmišljen kako bi ujedinio održivost i poštovanje prema prirodi te udobnost na moderan način. Putnici će se moći odmoriti, opustiti i napuniti baterije okruženi spektakularnom prirodom, što 61%* ispitanika navodi kao faktor koji bi ih potaknuo na putovanje nakon ukidanja ograničenja. Odvažni gosti mogu se uzdići nad prašumski pokrov pomoću žičare na otvorenom koju nudi ovaj smještajni objekt ili se mogu počastiti opuštajućom masažom kamenjem koja uključuje i preparate proizvedene od biljaka iz obližnjeg prirodnog rezervata. Gosti koji žele saznati više o lokalnim inicijativama za očuvanje okoliša te ‘Projektu Mashpi‘ mogu se pridružiti jednoj od informativnih prezentacija koje održava lokalni biolog.

 

Glamping Bizjak, Slovenija

Ako tražite uistinu prostrano glampingiskustvo, ovi luksuzni šatori nalaze se samo 40 km od šarmantnog glavnog grada Slovenije, Ljubljane, te na 32 km od pitoresknog jezera Bleda. Ova prelijepa lokacija nudi mnogo svježeg zraka i okrepljivih aktivnosti za sve, bez obzira na to je li riječ o obitelji zaljubljenoj u prirodu ili prijateljima koji se dugo nisu vidjeli i traže odmor u osami. Nakon uzbudljive šetnje šumama kako bi uživali u pogledu na Alpe gosti se mogu opustiti u velikoj hidromasažnoj kadi na otvorenom. U ovom su objektu također dopušteni ljubimci, stoga svakako povedite svoje ljubimce kako bi i oni uživali u zabavi!

 

 

Emirates One&Only Wolgan Valley, Australija

Ove ekološki prihvatljive luksuzne vile nalaze se sjeverozapadno od Sydneyja, usred australske brdovite i impozantne doline Wolgan Valley, gdje vas čeka okoliš koji će vam oduzeti dah. Ovaj prirodni rezervat prostire se na 2700 hektara i nudi mnoštvo pustolovnih aktivnosti. Gosti mogu jahati konje, voziti bicikl po brdima ili se uputiti u safari u vozilu s pogonom na sva četiri kotača. Svaka od ovih samostojećih vila nudi mnogo prostora za opuštanje i uživanje u panoramskim pogledima, a to možete činiti na privatnoj terasi ili sklupčani pred kaminom.

 

Cathedral Mountain Lodge, Kanada

Objekt Cathedral Mountain Lodge smješten je u Kanadskom Stjenjaku, u dolini rijeke Kicking Horse River, te kombinira tradicionalnu estetiku drvenih koliba s daškom luksuza. Nakon šetnje s vodičem po nacionalnom parku Yoho, u kojem se možete diviti jednom od mnogih veličanstvenih vrhova, ili vožnje kanuom po jednom od obližnjih jezera tirkizne boje, gosti se mogu opustiti na privatnim balkonima i uživati u pogledu na prirodu. U restoranu u sklopu objekta gosti mogu kušati jela s lokalnim, organskim sastojcima, uzgojenim u prirodnom okruženju, ili uživati u nekom od mnogih kanadskih vina u ponudi.

 

Grand Forest Metsovo, Grčka

Za privatno planinsko utočište uputite se u ovaj smještajni objekt, skriven među borovima u Pindskom gorju sjeverne Grčke. Ovaj smještajni objekt nalazi se na samo 15-ak minuta vožnje od pitoresknog naselja Metsovo, poznatog po tradicionalnim kućicama i kamenim uličicama, te sadrži vlastitu farmu, spa centar i unutarnji bazen. Nakon ugodne šetnje šumom i potrage za tartufima gosti mogu kušati lokalna vina i uživati u nevjerojatnom pogledu s jednog od obližnjih vrhova.

 

Ventana Big Sur, An Alila Resort – Adult Only, SAD

Smješten na planinskom području s pogledom na prelijepu brdovitu obalu uz Big Sur, ovaj resort samo za odrasle savršen je za goste u potrazi za prijeko potrebnim mirom. Resort se prostire na predivnom šumovitom području, a ovdje je najvažnija briga o samom sebi jer objektu ponudi ima  mnoštvo pomlađujućih tretmana u spa centru. Gosti mogu započeti dan uz jogu ili uživanjem u jednom od grijanih vanjskih bazena ili u japanskoj kupki, promatrajući zalazak sunca uz jedan od domaćih koktela. Ljubitelji umjetnosti mogu potražiti poseban suvenir s putovanja u Glass House Gallery u kojoj su izloženi radovi mnogih lokalnih umjetnika.

 

Sunyata Hotel. Deqin Meili, Kina

Ako ste u potrazi za panoramskim pogledima na impozantan planinski lanac Meili Snow Mountains u kineskoj provinciji Yunnan, ova bivša tibetanska kuća pretvorena u luksuzan smještaj ostavit će vas bez daha. Snijegom prekriveni vrhovi dominiraju horizontom, a s obzirom na to da se u tibetanskom budizmu smatraju svetima, do većine se ljudi nikad nisu popeli. Ovaj se objekt svakako jednom isplati posjetiti, a gosti ga hvale zbog njegova promišljenog preuređenja, izvrsnog dizajna i nevjerojatne usluge. Jedan je gost napisao da se u hidromasažnoj kadi s pitoresknim pogledom osjećao kao u raju.

*Ovo neovisno istraživanje proveo je Booking.com na uzorku odraslih osoba koje su bile na putovanju u proteklih 12 mjeseci. U istraživanju je sudjelovalo ukupno 4708 ispitanika i to 826 iz Njemačke, 969 iz Francuske, 942 iz Velike Britanije, 971 iz Italije i 1000 iz SAD-a. Ispitanici su ispunili online anketu između 24. travnja 2020. i 1. svibnja 2020.