NEW YORK TIMES Hrvatska na popisu zemalja otvorenih za američke građane

Renomirani američki dnevni list čiju web stranicu mjesečno posjećuje više od 400 milijuna čitatelja, The New York Times, uvrstio je Hrvatsku na popis otvorenih zemalja za američke građane, izvijestila je Ina Rodindirektorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku.

članku naziva „Američki sam građanin, gdje u svijetu mogu putovati?“, Hrvatska je istaknuta kao jedina od rijetkih zemalja na Mediteranu trenutno otvorenih za Amerikance, koji u zemlju mogu nesmetano ući uz predočenje rezervacije o smještaju.

Ukupno je na popisu nešto više od dvadeset država, od kojih nemali broj ima napomenu kako postaju sve nesigurnije kad je u pitanju širenje koronavirusa tako da je Hrvatska, govorimo li u svijetlu turističkog potencijala koji posjeduje, zapravo ukupno gledano Amerikancima predstavljena kao možda i – najpoželjnija destinacija!

„Svaka pozitivna objava koja dolazi od renomiranih i pouzdanih izvora poput The New York Timesa povećava vidljivost naše zemlje na turističkoj karti svijeta. Važno je da američki putnici i svi ostali gosti s udaljenih tržišta znaju da smo otvorena i sigurna destinacija u kojoj se turistički promet odvija uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera i protokola“,  izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Također, američki news portal koji bilježi preko 35 milijuna mjesečnih posjeta The Daily Beast, u svom članku ističe Hrvatsku kao mediteranski hot spot koji oduzima dah, a koja je otvorena za dolazak američkih građana.