LONELY PLANET OPET U HRVATSKOJ oduševljeni Bračem i njegovim kamenom

Velika reportaža o otoku Braču objavljena je na 12 stranica u posebnom online izdanju britanskog Lonely Planeta, u kojem su objedinjene do sada neobjavljeni materijali o destinacijama diljem svijeta. Reportažu Heart of Stone (Srce kamena) potpisuje Marcel Theroux, ugledni britanski spisatelj i autor popularnog romana The Secret Books. 

„Reportaža o otoku Braču još je jedna u nizu pozitivnih objava u inozemnim medijima i travel platformama koje, u ovim izazovnim vremenima, doprinose pozitivnoj afirmaciji Hrvatske na emitivnim tržištima. Objava u Lonely Planetu posebno nas veseli obzirom da se radi o izdanju vodećeg svjetskog branda turističkih vodiča, čija web stranica ima preko 17 milijuna mjesečnih posjeta“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Da će reportaža mnogim Britancima poslužiti kao inspiracija za planiranje posjeta Hrvatskoj smatra Darija Reić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Velikoj Britaniji. „Unatoč trenutnoj krizi, Britanci još uvijek maštaju o odmoru i inspiraciju traže u online sadržaju. Stoga mi je iznimno zadovoljstvo što će u posebnom izdanju Lonely Planeta čitati o otoku Braču, njegovoj povijesti i prirodnim ljepotama. Sigurna sam da će to dodatno afirmirati Hrvatsku kao šaroliku destinaciju s bogatom kulturnom baštinom, koju ne vrijedi imati samo na “listi želja”, već se u nju redovito vraćati i svaki put iskusiti nešto novo i drugačije“, izjavila je Reić.

U reportaži je opisana bračka tradicija obrađivanja kamena, povijest pustinje Blaca i Zmajeve špilje, a kroz prekrasne fotografije predstavljene su i prirodne ljepote Brača poput Vidove Gore i Zlatnog Rata.