OPATIJA spremna za nastavak turističke sezone

Opatija spremna za nastavak turističke sezone: Od ponedjeljka otvoreno 5 hotela i 1 pansion te kavane i restorani

Trenutačno su otvoreni hotel Navis i Villa Kapetanović, a od idućeg tjedna otvorenje su najavili hotel Bevanda, Mali raj i Villa Dubrava te Pansion Učka. Prema anketi koju je provela Turistička zajednica, trenutno stanje bookinga za lipanj, srpanj i kolovoz  je u prosjeku oko 30 posto u odnosu na 2019.

Turistička privreda u Opatiji ponovo je aktivna, a sezona „hvata zalet“ za predstojeće ljetne mjesece u kojima se očekuje povratak gostiju u opatijske hotele i privatni smještaj. Iako mjerama zaštite od širenja koronavirusa hotelima nije bio zabranjen rad, opatijski su se hotelijeri iz poslovnih, ali i sigurnosnih razloga odlučili privremeno zatvoriti svoje objekte, ali već s početkom svibnja dio hotela ponovo je otvorio svoja vrata. Trenutno rade 2 hotela: Villa Kapetanović i hotel Navis, a od početka idućeg tjedna, odnosno 11. svibnja, otvorit će se hotel Bevanda, Mali raj, Villa Dubrava i Pansion Učka. Većina hotelijera najavila je otvaranje krajem svibnja i početkom lipnja, što najviše ovisi o otvaranju granica.

– Hotelijeri, što se osobito odnosi na manje hotele, htjeli su pričekati trenutak u kojem će moći ponovo ponuditi potpunu uslugu, koja uz smještaj uključuje i ugostiteljstvo, odnosno hotelske restorane kojima je ponovo dozvoljen rad. Stoga će, poštujući sve propisane zaštitne i sanitarne mjere, sada ponovo biti otvoreni za posjetitelje, a pozitivan znak je da već postoje upiti i prve rezervacije. Uz hotelijere, značajni dio turističke privrede u Opatiji čini i privatni, obiteljski smještaj, te su i naši iznajmljivači spremni za prihvat gostiju. Jednako tako, najavljena su i otvaranja ugostiteljskih objekata, gradskih kavana, restorana te caffe barova koji će biti spremni dočekati opatijske goste, a gradske trgovine već su započele s radom.

Prema anketi koju je provela TZG Opatija trenutno stanje bookinga za lipanj, srpanj i kolovoz je u prosjeku oko 30 posto u odnosu na prošlu godinu, a očekujemo goste s naših tradicionalno najjačih tržišta, iz Austrije, Njemačke, Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

Velika prednost Opatije pritom je stoljetni status lječilišne destinacije, koja će sasvim sigurno biti dodatna motivacija prilikom planiranja turističkih putovanja u vremenu kada je fokus čitavog svijeta upravo na – zdravlju, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.

Turistička zajednica grada Opatije ni tijekom mjeseci „karantene“, odnosno najstrožih mjera zaštite, nije zanemarila promociju na stranim i domaćem tržištu kontinuirano promovirajući atraktivnosti i ljepote Opatije  putem društvenih mreža i digitalnih kanala.

– Vlastitim snagama kreirali smo i provodimo zapaženu kampanju putem koje predstavljamo sve segmente turističke ponude kojima Opatija raspolaže, te koji u ovom zahtjevnom trenutku predstavljaju značajne komparativne prednosti  – blizina najvažnijim emitivnim tržištima, neprocjenjiv spoj mora i gorja na malom prostoru te neizmjerne mogućnosti koje se otvaraju za boravak i aktivni odmor u prirodi, a uz to i segment zdravstvenog turizma koji se diči stoljetnom tradicijom. Naravno, kampanja ističe i važne opatijske znamenitosti te bogatu turističku povijest hotelijerstva ali i okolicu i zaleđe Opatije s naglaskom na lokalne proizvođače autohtonih proizvoda „Feel& Taste“ koji čine važan dio u kreiranju turističkog doživljaja destinacije.

Kroz kampanju smo pozvali sve goste da planiraju svoj dolazak u Opatiju, a prema najavama, taj dolazak bi uskoro mogao postati i realnost. Promotivni video „Dream today, visit Opatija tomorow“ uz originalno izdanje na engleskom jeziku prilagođen je i za goste s njemačkog i slovenskog govornog područja. Putem različitih digitalnih platformi, u vrlo kratkom vremenu, opatijsku video razglednicu pregledalo je više od  50.000 stranih i domaćih korisnika, naglasila je Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice grada Opatija.

www.visitOpatija.com