ON-LINE KUHARSKO NATJECANJE #OstaniDomaIKuhaj

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju izazvanu corona virusom (COVID-19) Hrvatski kuharski savez je odgodio sva daljnja natjecanja, no ista će biti održana tijekom 2020. godine, a u skladu s poboljšanjem zdravstvene situacije u Hrvatskoj.

U cilj animacije kuhara i slastičara da prezentiraju kulinarska znanja i vještine, u ovoj novonastaloj situaciji, Hrvatski kuharski savez je pokrenuo prvi krug on-line kuharskih natjecanja #OstaniDomaIKuhaj!  

Natjecanje će se provoditi u više kola, na tjednoj bazi, svaki puta s različitom temom sve do obustave restriktivnih mjera o radu u ugostiteljskim objektima i preporuci o neizlasku iz svojih domova.

#OstaniDomaIKuhaj je individualno natjecanje u kojemu mogu sudjelovati svi kuhari bez obzira na mjesto zaposlenja, a ovotjedni zadatak je priprema glavnog jela od pilećeg batka i kokošjeg jajeta. U natjecanju sudjeluju svih kuhari i entuzijasti koji do srijede, 01. travnja, do 12:00 sati dostave na e-mail HKS-a, hks@kuhar.hr, tri fotografije jela pripremljenog na zadanu temu te normativ i kratki opis pripremljenog jela.

U ocjenjivanju jela sudjeluje ocjenjivački sud HKS-ate ocjenjivači putem društvene mreže Facebook(u omjeru 50:50), a za pobjednika natjecanja HKS je pripremio vrijedne poklon pakete.

Ovim putem pozivamo sve kuhare i slastičare da kvalitetno provedu vrijeme u izolaciji te svojim kulinarskim kreacijama uvesele naše Facebook pratitelje te, naravno, osvoje i vrijedne nagrade.

 

Više detalja o natjecanju potražite na kuhar.hr i Facebook stranici Hrvatskog kuharskog saveza.

 

#OstaniDomaIKuhaj