Aukcija velikih vina za moju drugu domovinu Hrvatsku – SUWI ZLATIĆ

Koliko bi samo bogato mjesto ovaj svijet bio kada bi svaki pojedinac nesebično dao mali doprinos novonastaloj situaciji.

Danas, kada više ne postoje mali i veliki, jer svima je jasno kako bolest ne bira, misija svakoga od nas  trebala bi biti doprinos zajednici u bilo kojem okviru tog djelovanja.

Suwi Zlatić jedan od najboljih austrijskih sommeliera probudivši se u nedjelju vidio je katastrofu koja je zadesila Zagreb i odmah se odlučio pomoći svojoj drugoj domovini. Spustio se do svog vinskog podruma i izabrao  nekoliko najboljih boca iz svoje privatne arhive, slike je  objavio je na svom facebook profilu napisavši post da daje vino na aukciju kako bi skupio nešto novca za svoju drugu domovinu Hrvatsku i grad Zagreb koji je zadesio veliki potres. Početna cijena vina bila je 1€, a aukcija je trajala 48 h. Vidjevši njegov post, istog jutra,  javili su mu se kolege sommelieri iz Austrije i Njemačke ujedinjeni u vinskom klubu ”Best Bottle Bodense” doniravši također nekoliko vrijednih vina starijih berbi iz svoje privatne kolekcije. Preko svog vinskog kluba “Best Bottle Bodensee” odlučili su na WKA aplikaciji pokrenuti aukciju doniranih vina vjerujući kako će tim činom  skupiti par stotina eura.

Interes publike pokazao se puno veći od očekivanog, ljudi su se zaista u velikom broju odazvali i kupili donirane boce za veće svote novca i tako je u svega 48 h prikupljeno oko 6.500 €.

Uz pomoć Jasmine Angelini koja je radila na komplet papirologiji iz Hrvatske odlučili su prikupljeni novac donirati udruzi Mali Zmaj iz Zagreba.

Objavljen je žiro račun udruge i kupci su direktno uplaćivali novac na njezin račun.

Kako je aukcija u samo 48 h prikupila dosta novčanih sredstava odlučili su nastaviti prikupljati novac donirajući i dalje velika vina starijih berbi iz svojih kolekcija.