4. WINE RI sredinom ožujka eno-gastro užici na riječkoj obali

WineRi jedini je eno – gastro festival ovakvoga tipa u Gradu Rijeci, gradu koji je 2020. proglašen Europskom prijestolnicom kulture. Ove godine festival se održava 13. i 14. ožujka 2020. godine, od 13 do 20  sati uz samo more, na lokaciji Gat Karoline Riječke, u ekskluzivnom šatoru površine 500 “kvadrata”, te će na njemu izlagati više od 70 proizvođača.
Već tri godine ovaj eno – gastro festival na jednom mjestu okuplja respektabilan broj izlagača koji će turističkom tržištu Grada Rijeke i Kvarnera ponuditi svoje proizvode.
Na festivalu izlažu prvenstveno vinari, ali i proizvođači rakija i likera, pršuta, suhomesnatih proizvoda, sira, maslinova ulja i čokolade s područja Kvarnera, cijele Republike Hrvatske i susjednih zemalja. Festival svake godine posjeti između ostalih 50-tak akreditiranih novinara koji o festivalu i Rijeci pišu u Hrvatskoj i susjednim zemljama, 100-tinjak akreditiranih ugostitelja, restoratera, hotelijera i trgovaca, te oko 1000 posjetitelja.
WineRi je tako postao razlog za dolazak i boravak u gradu Rijeci u periodu predsezone, što je podjednako pozitivno iskustvo za poslovne subjekte grada Rijeke kao i goste festivala, koji u ovom mirnijem periodu mogu u potpunosti uživati u opuštenoj atmosferi grada bez velikih turističkih gužvi.