Održani 1. Vinski univerzum Zagreb i 4. Salon pjenušavih vina

U Zagrebu je 30.1. u četvrtak, u središtu grada, u hotelu Dubrovnik  održan prvi put, vrlo zanimljiv  i poseban vinski događaj – 1. Vinski univerzum Zagreb – koji je okupio  mlade vinare i mlade posjetitelje do 35 godina.

 

Vinski univerzum Zagreb izazvao je veliko zanimanje publike i vinara. To je prva obrazovno-promocijska vinska priredba u Hrvatskoj –  namijenjena mladima.Glavni protagonisti festivala bili su mladi vinari u dobi od18-35 godina koji su svoja vina predstavljali (isto tako) mladim posjetiteljima (18-35 god).

Svaki mladi vinar imao je i poseban zadatak: edukaciju  posjetitelja o kulturi umjerenog uživanja vina te predstavljanje vinarije kroz svoju odabranu temu.  Na festivalu je svoja vina i vinarije predstavilo 27 mladih izlagača, 22 hrvatska, 4 slovenska i jedan iz Bosne i Hercegovine.

Ususret festivalu, dva sata od 14h-16h bila su posvećena susretu B2B –  za medije, ugostitelje i profesionalce u vinskom svijetu, koji su mogli prije gužve upoznati vinare i kušati neka vina koja dosada nisu te dogovoriti suradnju i poslove.

Nakon 16h vinski svijet mladih ostao je  – mladima da se sami u njemu organiziraju, razgovaraju, da u njemu uživaju.

  1. SALON PJENUŠAVIH VINA ZAGREB

 Na zagrebačkom Salonu ljubitelji pjenušaca uživali u vinima 45 izlagača 

U petak, 31.1.2020. u središtu Zagreba, u hotelu Dubrovnik održan je prvi ovogodišnji salon mreže Salon of Sparkling wines– 4. Salon pjenušavih vina Zagreb.

Na Salonu je bilo 45 izlagača, većinom hrvatskih i slovenskih proizvođača uz dva predstavnika Italije i jednoga iz Šampanje. Salonu je nazočilo 50 akreditiranih novinara te preko 400 posjetitelja.

I ovaj četvrti zagrebački salon pokazao je mnogim posjetiteljima čarobni svijet mjehurića, predstavio već poznate ali i neke nove proizvođače –  i pjenušavu scenu, posebice hrvatsku, koja iz godine u godine raste, u kvaliteti i količini. Slovensku će pjenušavu scenu već za dva tjedna, 14.veljače,  svi zainteresirani moći malo bolje upoznati u ljubljanskom hotelu Slon, na 7. Salonu penečih vin, Ljubljana. Ondje će biti nazočni i neki hrvatski izlagači  ( Petrač, Vuglec, Pavlomir).  Ulaznice se mogu kupiti na entriu:    https://www.eventim.si/…/7-salon-penecih-v…/performance.html

 

 

 

 

 

Fotografije potpisuje:   Julio Frangen