EN PRIMEUR 2020 – kušanje graševine, pošipa, pušipela i drugih sorti berbe 2019. godine

Kraj siječnja tradicionalno je rezerviran za En Primeur – kušanje mladih vina prošlogodišnje berbe i vina starijih godišta koja će tek izaći na tržište. Udruge Graševina Croatica, Vina Dalmacije i Hortus Croatiae te Udruženje vinarstva pri HGK u utorak, 28. siječnja organiziraju En Primeur 2020 – na kojem će se kušati graševina, pošip, pušipel i druge sorte berbe 2019. godine, ružičasta vina te crna vina starijih godišta.

Svoja će vina predstaviti gotovo 50 vinarija iz tri hrvatske regije – Slavonije i Podunavlja, Dalmacije i Međimurja. Promenadno kušanje vina nove berbe održat će se u Kristalnoj dvorani hotela The Westin Zagreb.

Vrijeme manifestacije podijeljeno je u dva dijela. Vrijeme od 13:00 do 17:00 sati rezervirano je za profesionalce – sommeliere, vlasnike i voditelje restorana, barova, hotela, F&B managere, distributere i druge stručnjake, kojima je prvenstveno namijenjena ova manifestacija, a jedan od razloga je  kako bi vinari predstavili nove etikete za nadolazeću sezonu. Profesionalci svoj dolazak mogu registrirati putem e-pošte na e-adresu: prijava@grasevina.infoili putem obrasca na: https://www.grasevina.info/.

Nakon dijela koji je rezerviran isključivo za profesionalnu publiku, od 17:00 do 20:00 sati kušanju će se moći pridružiti i ostali vinski entuzijasti.

En Primeur održava se s ciljem predstavljanja vina prošlogodišnje berbe kako bi se stručna javnost upoznala s njezinim potencijalom, a posjetitelji će imat priliku kušati vina koja će tek doći na tržište.

Proteklih godina hrvatski vinari ulažu velike napore kako bi se Hrvatska brendirala kao zemlja visokokvalitetnih vina. Potvrda kvalitete za hrvatska vina proteklih nekoliko godina pristiže s najprestižnijih svjetskih vinskih natjecanja, na kojima domaća vina osvajaju najsjajnije medalje. En Primeur 2020 prilika je da kušate kakva nas vina ove godine očekuju na tržištu.