ILTM SAJAM LUKSUZA U CANNESU zapažena slika prestižnih hrvatskih hotela

 

„Za nas sajam ILTM u Cannesu ima strateško značenje jer upravo ovaj specijalizirani sajam za luksuzni turizam pruža idealnu priliku za povezivanja s partnerima iz cijelog svijeta čiji klijenti traže vrhunske hotele i uslugu te nam omogućuje predstavljanje ponude i hotela i Dubrovnika kao destinacije“, rekla je direktorica prodaje najstarijeg hotela u Dubrovniku Hilton Imperiala Ivona Svab na sajmu ILTM koji se do 5. prosinca održava u Cannesu. Ovo je treća godina zaredom da hrvatske tvrtke sudjeluju na ILTM-u u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice. Ove je godine riječ o devet pojedinačnih nastupa; tvrtka Rivijera Orebić – hotel Korta Katarina, Roxanich Wine & Heritage hotel, hotel Park Split, Hilton Imperial Dubrovnik, Importanne Resort, Liburnia Riviera hoteli i tri agencije za luksuzna putovanja, Adriatic Concierge, Dnevnik Putovanja i Starac, a na jednom zajedničkom štandu izlaže 17 hotela grupacije Stories (mali luksuzni hoteli koji su udruženi u Grupaciju jedinstvenih luksuznih hotela HGK).

Vlasnica Adriatic Conciergea Iris Domazet Malobabić istaknula je kako im je sudjelovanje na ILTM-u veoma važno jer je riječ o sajmu na kojemu svoju ponudu izlažu najbolji svjetski hoteli i agenti u luksuznom segmentu, a oni kao hrvatska agencija imaju priliku predstaviti dio luksuzne ponude Hrvatske. „Osobito nam je drago što su privatne luksuzne vile, kojima vodimo poslovanje u Hrvatskoj, napokon priznate kao vrhunski proizvodi koji nude odličnu uslugu i nezaboravan odmor te smo neke od njih i visoko pozicionirali na svjetskom tržištu. Samim tim i Hrvatska je prepoznata kao destinacija koja nudi ekskluzivne usluge. Sigurni smo da će nam dogovoreni sastanci omogućiti proširenje mreže naših poslovnih partnera, a osim toga, sudjelovanjem na ILTM-u pratimo svjetske trendove“, objasnila je Domazet Malobabić.

Sajam omogućuje umrežavanje s ključnim partnerima specijaliziranim za luksuzni segment turizma. U prosjeku svaka tvrtka ima dogovoreno desetak i više sastanaka dnevno, a na sajmu se predstavlja 80 zemalja i očekuje se više od pet tisuća posjetitelja.