Čarobni dani adventa u zagrebačkoj ESPLANADI

Šik adventsko izdanje Zinfandel’sova bruncha uz Doru Škender, slasni dani bakalara u Le Bistrou, zaboravljene slastice omame Vilme, topli aromatični gin u Esplanade baru, ekskluzivni La Grande Dame na čaše, tradicionalni obiteljski božićni ručak, sočna božićna purica za van, glamurozni doček Nove godine.

Dopustite da vas hotel Esplanade očara privlačnim blagdanskim okusima i bajkovitim božićnim ugođajem u samom srcu Zagreba.

Prosinac je u zagrebačkoj Esplanadi već godinama sinonim za obiteljske adventske nedjelje uz primamljive kreacije virtuozne chefice Ane Grgić na raskošnom Brunchu koji se ne propušta. Otmjeni restoran Zinfandel’s poziva vas da bajkovite nedjeljne šetnje zagrebačkim ulicama zaokružite istinskim gurmanskim užitkom uz selekciju vrhunskih vina i jedinstveni glazbeni nastup mlade i talentirane vokalistice Dore Škender koja će tijekom adventskih nedjelja te na božićni ručak izvoditi jazz klasike, soul evergreene i tradicionalne božićne pjesme.Počastite sebe, prijatelje i obitelj raskošnom selekcijom jela s bife stola, potražite okrepu u finoj juhi i zapečenim Esplanade štruklima, isprobajte najbolji tatarski biftek u gradu i zaokružite blagdansko druženje kolekcijom primamljivih blagdanskih kolača i slastica.

Brunch je u ponudi Zinfandel’sa svake nedjelje od 12 do 15 sati. Cijena po osobi iznosi 350 kn, za djecu 175 kn, dok je za mlađe od šest godina besplatan. Djecu očekuje i kreativna igraonica.

Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar otvoren je svaki dan do 2 sata ujutro i poziva vas da planirate svoja adventska druženja u ovom ugodnom blagdanskom ambijentu s pogledom na grad. Zagrijte se aromatičnim kuhanim vinom, punčem, toplim ginom s čajem od đumbira ili vrućom čokoladom s mirisnim dodacima i sve zaokružite finim medenjacima. Dopustite da adventske Chill Out večeri – utorkom, srijedom i četvrtkom uz prigodnu DJ glazbu i majstorski spravljene koktele budu savršen uvod u božićne proslave. Tijekom svjetlucavog mjeseca prosinca nazdravite blagdanima i priuštite si dašak glamura uzkolekciju šampanjaca Veuve Clicquot.

Posebna blagdanska ponuda ekskluzivno donosi grandiozan La Grande Dame na čaše, a vrhunski okus, eleganciju, teksturu, svježinu i pjenušavost čuva poseban uređaj Le Verre de Vin.

Šarmantno božićno ozračje Le Bistroa poziva vas da kušate ukusne interpretacije tradicionalnih jela s bakalarom, a uživanje nastavite uz neodoljivu blagdansku kolekciju slastica koje će vas preplaviti mirisima i okusima Božića.

Tradicionalni Esplanadin božićni kolač s mirisnim začinima i obiljem sušenog voća ili selekcija kolača prema receptima ‘omame Vilme’ poput Linzer torte, orahnjače, vanili-kiflica i išler tortica – prisjetit će vas na davno zaboravljene okusekoje jechefica Ana Grgić sa svojim timom uspješno je oživila i spasila od zaborava u knjizi recepata Kolači moje omame Vilme autora Maroja Mihovilovića u izdanju Profil knjige.

Badnju večer provedite uz obitelj, a prije odlaska na polnoćku prepustite se laganom izboru ribljih delicija u čarobnom ugođaju restorana Zinfandel’s koji priprema svečani riblji menu po cijeni od 610 kn po osobi. Tradicionalni božićni obiteljski ručak i ove godine uključujedarove iznenađenja i posjet Djeda Božićnjaka, a s obzirom na veliki interes gostiju širi se na veličanstveni prostor Smaragdne dvorane.

Privlačni blagdanski specijaliteti s bife stola poput terine od divljači, guščje jetre s briošem, quichea od dimljenog bakalara, svježih kamenica, rilletea od patke, janjećih kotleta ili pečene purice, uz neodoljive božićne slastice i jazz nastup Dore Škender učinit će ovaj blagdan posebnim. Božićni ručak iznosi 790 kn za odrasle i 290 kn djecu, dok je za mlađe od 6 godina besplatan, a uključuje i dječju igraonicu uz tim animatora koji će oduševiti mališane. Slavite li blagdan u krugu obitelju u toplini vlastitog domanajukusnije rješenje za opušteni božićni ručakje narudžbasavršenopečene sočne purice, dok je brigu oko slastica najbolje prepustiti Esplanadinom timu vrhunskih slastičarakako bi gurmansko iskustvo bilo potpuno. Božićna purica s prilozima za četiri osobe iznosi 750 kn, a preuzima se na Božić u Le Bistrou.

Za najluđu noć u godini odjenite svjetlucavi outfit i pripremite se na najglamurozniju proslavu u gradu – Novogodišnja noć u Smaragdnoj dvorani i otmjenom Zinfandel’su isplanirana je do najsitnijih detalja i jamči vrhunski provod.

Od crvenog tepiha, pjenušca dobrodošlice, otmjene gurmanske večere od šest sljedova delicija, pa sve do provjerenog programa uz puno plesa i odličnu glazbu uživo – ništa nije prepušteno slučaju. Izbor jelovnika povjeren je Ani Grgić, iskusnoj chefici istančanog ukusa koja će sa svojim timom za svečani ulazak u 2020. gostima pripremati samo najfinije delicije – guščja jetra sa sladoledom od tartufa, dimljeni fazan s lješnjacima i plavim batatom, školjke sv. Jakova s kremom od pinjola i sipinim crnilom, dimljeni biftek s kestenima i umakom od porta, sorbeto od limuna i čokoladni tuile s listićima zlata samo su dio zavodljivog novogodišnjeg jelovnika. Kombinacija odličnog showa, svjetlosnih efekata, dodatnih iznenađenja, evergreena, jazz standarda, valcera, veličanstvenog ambijenta, vrhunske usluge i neodoljivih delicija, zasigurno će učiniti ovu proslavu najposebnijom u gradu.

Cijena dočeka uz spektakularni cjelovečernji program iznosi 1450 kn po osobi, a uz gala večeru uključuje pjenušac i kreativne zalogaje dobrodošlice, neograničenu konzumaciju odabranih vrhunskih vina, pjenušac u ponoć, gulaš za okrepu i specijalne rekvizite za slavlje. U ugodnom Cognac & Cigar Piano Loungeu gosti mogu predahnuti od veselja i plesa u udobnim sofama uz laganu piano glazbu, vrhunske konjake i šampanjce.

Dok se roditelji zabavljaju, super-vesela ekipa animatora pod stručnim će vodstvom uvesti najmlađe u novu godinu uz dječji disco doček pun vesele igre i plesa.Vaše najmlađe tako očekuje posebno dotjerani prostor, odlična zabava s vršnjacima, društvene igre, glazba za ples i mnoštvo iznenađenja. A kada se maleni umore od igre i plesa, očekuje ih cool spavaonica. Cijena dočeka za djecu iznosi 650 kn po djetetu te uključuje kreativan bife jelovnik, dječji pjenušac u ponoć te neograničenu konzumaciju sokova i vode. Ponuda je dostupna za roditelje koji borave u hotelu ili planiraju doček u jednom od hotelskih prostora.

Za sve one koji planiraju boravak u Zagrebu tijekom adventa, Esplanade je kreirao i gurmanski vikend paket za uživanje u slasnim delicijama i blagdanskom ozračju hotela. Dopustite da neodoljivi okusi i mirisi blagdana, čaroban svjetlucavi ambijent hotela Esplanade, šarmantna usluga i jazz melodije postanu savršena kulisa u magične dane adventa.