NAJLJEPŠI OTOČNI ADVENT – Rab

Na peto izdanje Najljepšeg otočnog adventa stižu

Tony Cetinski, Prljavo Kazalište i Giuliano

Ljubitelji blagdanske čarolije i ove će godine moći uživati u adventu na Rabu koji je povodom pete obljetnice pripremio bogat kulturni, zabavni i gastro program.

Naime, 30. studenog već tradicionalnim paljenjem lampica na božićnom drvcu započinje Najljepši otočki advent, a istog dana otvara se i veliki Božićni sajam. Prvi dan veselu atmosferu dodatno će začiniti nastup Giuliana i Diktatora, a sve to je samo uvod u brojna blagdanska događanja u organizaciji Grada Raba, Pučkog otvorenog učilišta Rab te uz potporu Turističke zajednice Grada Raba. Oni su se i ove godine pobrinuli da svatko tko se nađe na Rabu za vrijeme adventa pronađe nešto za sebe – od onih najmlađih pa sve do onih željnih dobre fešte.

”Nemjerljiv je doprinos samih Rabljana koji kroz udruge, društva i klubove svojim volonterskim radom čine Najljepši otočni advent posebnim. Uz cjelomjesečni kulturni, sportski, zabavni i vjerski program, kao i u novogodišnjoj noći, Rab je uistinu fantastičan otok za posjetu i to ne samo u ljetnim mjesecima”,  istaknuo je Nikola Grgurić, gradonačelnik Grada Raba i pozvao sve koji mogu da dođu posjetiti otok sreće koji je puno više od ljeta i Rapske fjere.

Ovogodišnji advent održat će se na dva trga – Sv.Kristoforu na kojem će biti smješteno veliko klizalište dok će Municipium Arba biti centar ugostiteljske ponude i domaćih specijaliteta te glazbenih događanja. Jedno od posjećenijih mjesta svakako će biti i bajkovito okićen park Dorka, mjesto tradicionalnog paljenja adventskih svijeća, a prigodno osvijetljen i ukrašen bit će i park Boškopini.

„Ovaj peti advent donosi nam bogat kulturno zabavni program te uključivanjem lokalne zajednice garantira kvalitetne sadržaje za sve generacije. Zadovoljni smo da možemo ponuditi i brojne programe za djecu, a osobito doček Nove godine u podne. Veselimo se programu i pozivamo svih da dožive, malo drugačiji, ali ne i manje atraktivan adventski ugođaj u povijesnoj jezgri grada Raba“, istaknula je Katarina Ribarić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Rab.

Uz paljenje adventskih svijeća, nastupe će imati i dječji vrtići, te muzičke i osnovne škole s Raba, što je svake godine poseban doživljaj.  Dolazak Djeda Božićnjaka koji se padobranom spušta na Novu rivu na Badnjak i ove godine garantira uzbuđenje i zabavu, a sve začinjeno moto Djeda mrazovima na motociklima. No, osim u zabavnom programu, na Rabu će ovog adventa uživati i svi oni željni aktivnog odmora.

”U vrijeme ovogodišnjeg adventa svoja će vrata za turiste otvoriti i tri rapska hotela; Ville Arbia te dva hotela Imperial Riviere, hotel Valamar Padova i Valamar Collection Imperial hotel. Za ovaj advent predviđeno je i niz aktivnosti koje će se odvijati kroz dan i dati turistima mogućnost da dožive Rab kao „aktivnu“ destinaciju kroz bicikliranje, pješačenje i planinarenje, jer upravo je na Rabu jedna od najljepših planinarskih staza Europe prema ocjeni Wander Magazina, najčitanijeg i najrelevantnijeg njemačkog specijaliziranog medija za teme aktivnog odmora”, naglasila je Ivana Matušan, direktorica Ureda TZG Rab.

Peto izdanje Najljepšeg otočkog adventa donosi i nikad bogatiji glazbeni program. Osim brojnih nastupa zborova, lokalnih bendova i umjetničkih grupa, goste će dodatno uveseljavati i nastupi brojnih hrvatskih glazbenika. Tako će 20. prosinca na Trgu Municipium Arba nastupiti Jelena Radan i Meritas, dok će 28. prosinca okupljene do dugo u noć zagrijati Prljavo kazalište. Nova godina slavit će se uz Tonyja Cetinskog i njegove bezvremenske hitove, a najmlađi će imati poseban program i doček 2020. -te u podne.

Najljepši otočki advent dosad se pokazao izuzetno popularnim, kako među domaćima, tako i među gostima koji su za blagdanski odmor odabrali upravo Rab. Svi će oni i ove godine imati prilike doživjeti nezaboravne doživljaje adventa na Rabu sve do 7. siječnja, dokad i traje ova jedinstvena manifestacija na Jadranu.