PARK FOOD FEST u Novigradu predstavio nove gastronomske trendove

Zadovoljni posjetitelji uživali u vrhunskom showcookingu chefova renomiranih restorana.  Proteklog vikenda u Novigrad su stigli brojni ljubitelji vrhunske kulinarske ponude koji su u Parku novigradskih ribara uz staru lučicu Mandrač te u samoj lučici sudjelovali na prvom Park Food Fest-u. Posjetitelji novog gastronomskog događaja uživali su u jedinstvenom spoju street foodai showcookingarenomiranih chefova, kao i ponudi vrhunskih vina lokalnih vinarija te craft pivu.

Vrijeme je odlično poslužilo sve sudionike, a osim domaćih gostiju, događaj je privukao i strane posjetitelje, kojih je najviše pristiglo iz Slovenije, Italije, Austrije, Njemačke i Francuske. U bogatom programu posjetitelje je posebno privukao showcookingchefova renomiranih restorana koji su za goste spremili istarske specijalitete.

„Vrlo smo zadovoljni velikim odazivom gostiju, a street food pokazao se sjajnom temom koju smo gostima odlučili predstaviti u jedinstvenoj kombinaciji s showcookingom u kojem su se iskazali chefovi vrhunskih restorana. Dnevna ponuda prihvaćena je odlično, a posjetitelji su pokazali velik interes i za vina te craft pivo“, istaknula je Vesna Ferenac, direktorica Turističke zajednice Grada Novigrada.

 

Nije nedostajalo ni zabave, obzirom da su gosti uživali u nastupu čak tri benda koja su ih zabavljala do ranih večernjih sati. Za showcooking su bili zaduženi chefovi restorana Buščina, Damir i Ornella, Morgan, San Rocco, Primizia te Ivan Zidar iz Mason Burgera, dok su se za cjelodnevnu ponudu eventa pobrinuli Pelagius Novigrad, restoran Kod Marice i restoran Half 8 with Mason Burgers & Stuff. Osim vrhunske kulinarske ponude, gostima su na raspolaganju bila i vrhunska vina lokalnih vinarija Clai, Coronica, Demark, Ghira,Moreno Ivančić, Leonardo Palčić, Pervino i Veralda te craft piva istarskih proizvođača Vergal i Kampanjola Eko Bira.

 

Nakon brojnih eno-gastronomskih manifestacija, listopad u sjeverozapadnoj Istri nastavlja u sportskom tonu. Ljubitelji sporta moći će uživati u humanitarnom teniskom turniru Colours of Tennis te međunarodnom biciklističkom maratonu Istria Granfondo.

 

Više informacija o Park Food Festu pronađite na web stranici Colours of Istria.