ZLATAN OTOK upotpunio ponudu vina u METRO-U

Ponuda vina u METRO-u odnedavno je obogaćena s četiri nove vinske etikete vinarije Zlatan otok koje odlično upotpunjuju raskošnu ponudu vina u METRO veleprodajnim centrima. Među novim etiketama vinarije Zlatan otok koje možete pronaći u METRO-u, jedna je kreirana ekskluzivno za METRO.

Samo na policama METRO-a odnedavno tako možete pronaći vino Zlatan Bogdanuša A la Carte berba 2018, a u ponudu METRO-a  uvrštena su i vina Zlatan Pošip A la Carte berba 2018,  Zlatan Plavac barrique A la Carte berba 2011 te Zlatan Plavac A la Carte berba 2015. Vinarija Zlatan otok dugogodišnji je partner METRO-a, koji u ponudi ima ukupno 19 vinskih etiketa ove vrhunske hrvatske vinarije. Poznatim favoritima iz A la Carte serije, vinima Kažin Rose, Kažin cuvee bijeli i Kažin cuvee crni, renomirane domaće vinarije Zlatan otok, pridružile su se četiri nove koje restorani i ugostitelji odsada mogu potražiti u METRO-u i ponuditi svojim gostima.

Zlatan Bogdanuša A la Carte berba 2018 dolazi s vinorodnih južnih padina otoka Hvara i predstavlja hvarski odgovor na vinske sorte kao što su malvazija i graševina više klase. Riječ je o autohtonoj hvarskoj sorti izražene svježine i karaktera, s niskom razinom alkohola, koja iznosi 11,5 posto.

Zlatan Pošip A la Carte berba 2018 je vino s eko certifikatom, a proizveden je od grožđa iz vinograda u Jadrtovcu, nedaleko od Šibenika. Opisati se može kao karakterističan, ali svježiji Pošip koji u sebi sadrži 13,5 posto alkohola.

Zlatan Plavac A la Carte berba 2015 mek je, pitak i  vibrantan. Iz Zlatnog otoka napominju kako je namjerno pomalo nekarakterističan za opore plavce, jer su htjeli dobiti crno vino koje je pitko, unatoč višem postotku alkohola od 14 posto.

Zlatan Plavac barrique A la Carte berba  2011 dolazi izvinograda Svete Nedjelje na Hvaru starih oko 40 godina. Radi se o pravom, odležanom, elegantnom plavcu s 14,5 posto alkohola koji zahtijeva strpljenje u uživanju, jer kao svaki pravi plavac iz barrique bačvi treba otvaranje uz dekanter. Vinarija Zlatan dobro je poznata ljubiteljima vrhunskih vina. Ova privatna vinarija u Hrvatskoj godišnje proizvodi 900.000 butelja te po kvaliteti i količinama svojih vina već nekoliko godina nosi epitet vodeće privatne vinarije u zemlji, ali i u regiji. Velik broj domaćih i međunarodnih nagrada iz godine u godinu potvrđuju kvalitetu i vrhunsku izvedbu, koja osvaja na prvi gutljaj.  Među nedavnim priznanjima ističe se Zlatna medalja za vino Crljenak Zinfandel 2011 s prestižnog natjecanja Cittadelles du Vin 2019. održanog u Francuskoj. Putem svoje prodajne mreže METRO izvozi proizvode vinarije Zlatan otok u Rusiju, Poljsku i Srbiju.