GRIF RAUCHBIER novo osvježenje iz Grif mikropivovare

Mikropivovara Grif održala je tečaj kuhanja piva za sve entuzijaste i zaljubljenike u pivo, održavši i kratku edukaciju o proizvodnji piva, osnovama kuhanja, sirovinama i potrebnoj opremi. Kroz višesatno druženje, okupljenima je sve tajne kuhanja piva otkrio majstor pivar Mirko Banić Ištuk, a polaznici su obišli i Grif mikropivovaru.

Osim tečaja kuhanja piva, ovom prilikom predstavilo se i novo sezonsko izdanje iz Grif mikropivovare – Grif Rauchbier. Rauchbier je u svijetu piva jedinstven relikt prošlosti koji svjedoči o davnim vremenima i zaboravljenim tehnikama spravljanja ovog pjenušavaog napitka. Ovaj pivski stil je izniman zbog upotrebe ječmenog slada koji se dimi iznad otvorene vatre, samo s bukovinom, te time poprima aromu dima. Dimljeni slad u kombinaciji s 5 drugih vrsta sladova daje ovome pivu jedinstven okus u kojemu se prožimaju sladne note s aromom dima.

Grif Rauchbier je unatoč svojoj kompleksnosti vrlo pitko pivo, jakoga tijela, umjerene gorčine, prekrasne crvenkaste boje i čvrste pjene. Grif Rauchbier je posvećen pravim pivoljupcima koji čeznu za nečim drugačijim.

Kako bi se upotpunila degustacija ovog novog Grif piva, za polaznike je pripremljen ručak iz kuhinje Pivane u suradnji s poznatom zagrebačkom mesnicom Meat the King. „Burger je pripremljen koristeći sve domaće namirnice, pri čemu je barbaqueumak izvedenica onog koji je dostupan samo u Pivani“, objasnio je Marko Jovanović, chef kuhinje u Pivani. „Naše meso je u pripremi za burgere prošlo proces suhog zrenja u kontroliranim uvjetima od četrdeset dana, čime smo dobili orašasti okus koji se izvrsno sljubio s novim Grif Rauchbierom“, dodao je Tihomir Smoljanec, vlasnik i osnivač mesnice Meat the King.