SPAR i INTERSPAR prodaju isključivo jaja hrvatskog podrijetla

SPAR Hrvatska u svom bogatom asortimanu kupcima nudi isključivo jaja hrvatskog podrijetla. Tako su u SPAR i INTERSPAR trgovinama dostupna jaja iz sjeverne i istočne Hrvatske kao na primjer proizvođača Luneta, Perfa, Marijančanka i Petričević, a u širokoj ponudi nalaze se i jaja iz Dalmacije proizvođača Vrana te jaja s područja Istre i Kvarnera koja proizvodi tvrtka Agrokoka Pula.

SPAR Hrvatska surađuje s najvećim hrvatskim proizvođačima jaja koji ih na police SPAR-a i INTERSPAR-a plasiraju pod vlastitim brendom, a dodatno ih podržava i time što njihova jaja uključuje u SPAR robne marke. Uz velike, ovisno o svojim proizvodnim kapacitetima, i mali proizvođači jaja plasiraju svoje proizvode u SPAR i INTERSPAR trgovinama, osobito u regiji iz koje dolaze.

jaja iz domaćeg uzgoja samo su dio velike ponude najkvalitetnijih domaćih proizvoda koji su dostupni u SPAR i INTERSPAR trgovinama. Kampanjom „Da, domaće je!“ SPAR Hrvatska stavlja naglasak na važnost poticanja kupovine hrvatskih proizvoda čime potvrđuje svoju posvećenost hrvatskoj kvaliteti.

 

Kupci, ovisno o svojim potrebama, u SPAR-u i INTERSPAR-u mogu pronaći jaja u klasičnim pakiranjima od 6 ili 10 komada, ali i u velikim pakiranjima od 30 komada. U bogatom asortimanu nalaze se i Vital jaja bogata OMEGA 3 masnim kiselinama.

Jaja su vrlo osjetljiva namirnica pa je vrlo važno da kupci znaju detalje o njihovoj kvaliteti. Razlika se očituje kroz način hranjenja i kretanja nesilica što je na jajetu jasno označeno kategorijama 0, 1, 2 i 3. Kategorija 0 označava bio ili organska jaja, 1 jaja iz slobodnog uzgoja, 2 jaja iz podnog (štalskog) uzgoja, 3 jaja iz kaveznog uzgoja. Uz to, na svakom jajetu mora postojati i žig koji označava način držanja nesilica, zemlju podrijetla i broj proizvođača i objekta. Ukupna potrošnja u Hrvatskoj iznosi 700 milijuna jaja, odnosno 180 jaja po osobi godišnje. Iako se radi naizgled o dosta velikoj potrošnji, ona je još uvijek ispod europskog prosjeka koji iznosi 220 jaja po osobi godišnje. S ukupno 35 milijuna prodanih jaja godišnje, hrvatski proizvođači jaja imaju priliku rasti zajedno sa SPAR-om.