AMINESS GOURMENT LAB Skoko educirao prvu generaciju

View Gallery 3 photos

Niz stručnih edukacija u sklopu projekta Aminess Gourmet Lab, koji je pokrenula turistička kompanija Aminess, pod vodstvom chefa Davida Skoke i najvećih stručnjaka iz različitih ugostiteljskih područja, uspješno je završen. Na edukacijama u restoranu Loop u Aminess Maravea Camping Resortu, sudjelovalo je više od 60 članova Aminess gourmet tima koji su tijekom veljače i ožujka imali priliku učiti od najvećih profesionalaca na gastro sceni. 

Mladi kuhari, konobari i barmeni stekli su nova znanja i vještine iz područja somemelierstva i mixologije, slastičarstva, sous vide kuhanja, rižota i tjestenina, izrade kruha, pripreme i dozrijevanja mesa te radionice craft piva. Slušali su tako predavanja Davida Skoke, miksologa i stručnjaka za žestoka pića Vjenceslava Madića Kishonija, specijalista za pizzu Marina Vanjka te mnogih drugih. Program je uključivao i teme poput unapređenja prodaje pomoću govora tijela i retorike te kontrole normativa.

Kako bi gostima ponudili još bolje gastronomsko iskustvo, članovi Aminess gourmet tima ovom su prilikom boravili i u Sloveniji gdje su, u nekim od najboljih ondašnjih restorana, imali priliku usavršiti svoje kulinarske vještine uz mentorstvo vrhunskih slovenskih chefova. Njihovi domaćini bili su talentirani chef Jorg Zupan iz restorana Atelje u Ljubljani i kuharski virtuoz Janez Bratovž, vlasnik restorana JB Restavracija u srcu Ljubljane.

Šest članova Aminess gourmet tima iz Istre i Dalmacije, radilo je uz bok poznatim chefovima. Za vrijeme boravka u Sloveniji kuhari su, kao ravnopravni članovi kulinarskog tima, svakodnevno sudjelovali u radu i imati priliku usavršiti se uz najbolje slovenske chefove u renomiranim restoranima. Kuhari su tako imali priliku dodatno razvijati vlastitu karijeru, usavršavati odnos prema gostima te si olakšavati buduće izazove svakodnevnog posla.

Aminessovi kuhari ponijeli su iz Slovenije najbolje iskustvo iz prakse, a naučili su i trikove i tajne svjetske gastronomije. Koliko je ovo jedinstvena prilika govori i činjenica da su članovi Aminess gourmet tima kod chefa Bratovža sudjelovali i u pripremi posebnog ručka od čak deset sljedova za jednog od najpoznatijih svjetskih chefova, japanskog majstora Hiroyoshi Ishide koji je ujedno i vlasnik ekskluzivnog „invitations-only“ Mibu restorana u Japanu.